Lionel Messi i(ili) Cristiano Ronaldo?

Foto: fah

Kakav je igrač Lionel Messi je po tko zna koji puta pokazao u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Camp Nou protiv Chelseaja. Na krilima sjajnog Argentinca Barcelona je ”razbila” 3:0 ponajbolju englesku nogometnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Messi je, reći će neki, ponizio golmana Chelseaja, zabio je dva puta i to oba puta vrataru gostujuće ekipe kroz noge. Thibaut Courtois jednostavno za Messija nije imao odgovor.  Naravno, kao i toliko puta do sada nakon nove briljantne partije Lionela Messija mediji su postavili jedno od načešće postavljanih pitanja, tko je bolji, Messi ili Cristiano Ronaldo?

Lionel Messi je protiv Chelseaja stigao do svog 100. gola u Ligi prvaka, stigao je, dakle, i velikog Portugalca i prvu zvijezdu Reala Cristiana Ronalda. Većina onih koje će novinari pitati da se odluče između Lea i Cristiana bit će na strani Argentinca, ”ono što s loptom može Messi Ronaldo ipak ne može.” Rekao je to prije tri i pol godine doajen hrvatskog sportskog novinarstva Miroslav Rede tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu, na kojem je Messi s Argentinom stigao do finala, a Ronaldo s Portugalom ispao praktički na startu turnira.

Cristiano Ronaldo je, podsjetimo, u Ligi prvaka zabio 117 golova u 148 utakmica, Messi je zabio 100 pogodaka, dakle, najbolji igrača Reala je u prednosti, međutim, Ronaldo je u Ligi prvaka odigrao 25 utakmica više od Messija, koji je u najjačoj klupskoj nogometnoj ligi svijeta odigrao 123 utakmice.  Primjerice Cristiano je do svojih 100 pogodaka stigao u 137. utakmici, Messi u 123., dakle, statistički gledano Messi je brži jer je sto golova zabio 14 ranije nego je to učinio portugalski reprezentativac. Ako ništa drugo Ronaldo se ipak može tješiti kako se prije svega, kad su strijelci u pitanju, golovi broje, utakmice nešto manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju ne zaboravimo, kako smo već pisali pogodak Lionea Messija za vodstvo od 1:0 protiv Chelseaja sinoć na Camp Nou u 3. minuti dvoboja bio je ujedno i njegov najbrži gol karijere.

U prvenstvu Španjolske ove sezone Barcelona uvjerljivo vodi, daleko je ispred Reala, baš kao i Messi na listi strijelaca ispred Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.