Mateo Kovačić nakon 50. utakmice u dresu reprezentacije: ‘S 14 godina slomio sam nogu, vjerovali smo u Boga i znali da ću se vratiti’

Foto: fah

Mateo Kovačić 50. put je zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Povodom toga iz Chelsea su razgovarali s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nogomet sam počeo igrati od treće ili četvrte godine. Prijatelj je počeo igrati s pet godina i rekao je svojoj majci da sam dobar. Ona je tada pričala s mojom mamom pa me ona odvela na moj prvi trening. Došao sam tamo s pet godina i bio mlađi od svih ostalih. Bio sam jako malen, dres mi je bio predug i sve je bilo preveliko”, prisjetio se Kovačić.

“Učio sam brzo jer sam igrao sa starijom djecom. Znao sam se štititi, shvatio sam da sam prilično brz”, dodao je.

“S deset godina igrao sam za Linz protiv Dinama u Zagrebu i svidio sam im se. S 12 sam otišao u Hrvatsku, a imali smo čudesnu generaciju. Hrvatska je država sa strašno talentiranim igračima, ali nam fali volje za rad. Ne treniramo baš puno”, smatra Mateo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda su uslijedili problemi kad je s 14 godina slomio nogu,

“Vjerovali smo u Boga i znali smo da ću se vratiti. I jesam i to sa 16 godina, tad sam i zabio. Moj otac je bio najsretniji jer je najviše patio dok sam bio ozlijeđen i taj gol je bio za njega. Mislim da je on sada najponosniji na svijetu”, siguran je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.