Mediji očekivali ”bratsko” polufinale sa Srbijom: Barakude preko Španjolske traže put do europskog zlata

Foto; fah

Kako smo već pisali hrvatska vaterpolska reprezentacija od 17:30, uz prijenos na drugom programu Hrvatske televizije, u mađarskoj Duna Areni igra polufinale Europskog prvenstva protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmicu će doći i aktualna hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović, a hrvatski mediji očekivali su ”bratsko polufinale” između Hrvatske i Srbije, no, porazom od Španjolske u četvrtfinalu nakon drame i izvođenja peteraca Srbija je još jednom pokazala da je nakon godina dominacija njihov vaterpolo u padu, dok su Barakude višegodišnja konstanta svjetskog vaterpola. Sa svakog velikog natjecanja izabranici Ivice Tucka donose medalje.

Za razliku od hrvatskih rukometaša protiv Norveške, također u europskom polufinalu, hrvatski vaterpolisti blagi su favoriti protiv Španjolaca na veliki petak hrvatskoga sporta, koji je dodatno uveličao pobjedom u Australiji protiv devetog tenisača svijeta hrvatski tenisač Marin Čilić.

Drugo polufinale Europskog vaterpolskog prvenstva igrat će Crna Gora i domaćin Mađarska, susret se igra u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska je putu do polufinala pobijedila sve što joj je stalo na put, Njemačku, Crnu Goru, Slovačku i Grčku, dok su Španjolci pobijedili Njemačku, Tursku, Maltu i u odličnoj te neizvjesnoj utakmici remizirali s domaćinima turnira, Mađarima.

Uoči utakmice najbolji izbornik kojeg je hrvatski vaterpolo dosad imao, Ivica Tucak, bio je vrlo jasan. Hrvatska je u Budimpeštu došla po zlato i plasman na Olimpijske igre, koje su ovog ljeta na rasporedu u Tokiju.

”Mi smo ovdje došli pokušati napraviti veliki rezultat. U ovom trenutku to znači zlato, jer znamo da samo zlato vodi u Tokio što je naš primarni cilj. Ako radimo analizu, iza nas je dobro odigran turnir, no možemo i moramo još bolje. Čeka nas teška utakmica protiv protivnika koji je izuzetno jak, međutim i mi smo jaki, tu nema dileme. Nastojat ćemo ostati prizemni i s vjerom u naše mogućnosti i sa željom da ostvarimo naš cilj”, poručio je Ivica Tucak uoči velikog polufinala protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.