Nagađanja uoči Kosova: Mediji ponovno sele Matea Kovačića iz Reala?

Foto: fah

Nekoliko sati prije izuzetno važne utakmice protiv Kosova u Albaniji mediji ponovno sele Matea Kovačića iz Reala, nije prvi puta, vjerojatno ni posljednji, iako je “Kova” odavno rekao kako su njegove ambicije vezane isključivo za kraljevski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon Realove utakmice u Dortmundu, koja je završila podijelom plijena, pojavila se nova vijest o selidbi Kovačića iz Reala. Kao novo odredište Matea Kovačića spominje se Valencia, navodno je bivši izbornik Italije, a sada trener Valencie, Cesare Prandelli očaran igrom hrvatskog veznjaka koji će večeras u dresu Vatrenih pokušati zamijeniti Luku Modrića. Podsjetimo, Kovačić je igrao u Italiji, u Interu, gdje je ostavio više nego solidan trag. Međutim, u ovom je trenutku Inter je nešto posve drugo od Reala.

Novac koji se veže uz eventualni transfer Kovačića iz Reala je zapravo prava sitnica u odnosu na neke transfere koji se vežu uz neke druge nogometaše koji su ovog ljeta napuštali ranije klubove i prelazili u nove. Naime, spominje se 25 milijuna eura. Igrači Reala, pa čak i kad nisu standardni, uvijek drže visoku cijenu, što je posve normalno s obzirom kako Real ne kupuje bilo koga. Uostalom, Kovačić će večeras u Skadru imati prilike pokazati koliko je zapravo sposoban jednog dana naslijediti kapetana Vatrenih Luku Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji hvale Kovačića, međutim, zamjeraju mu ono što se inače u suvremenom nogometu koji više sliči gladijatorskoj nego sportskoj areni ne tolerira. Naime, tvrde da je Kovačić sjajni tehničar, ali je i “bojažljiv.” Iako je Kovačić ove sezone donekle konkretizirao svoju igru prema naprijed daleko je to od igrača kakav bi Kovačić, s obzirom na talent, mogao biti. I kakav treba biti ako jednog dana želi zamijeniti Luku kako u Realu tako i u hrvatskom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.