NBA: Odlični Bogdanović u pobjedi Netsa

Košarkaši Brooklyn Netsa ostvarili su važnu 106-98 domaću pobjedu protiv Cleveland Cavaliersa u borbi za plasman u doigravanje, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica u dresu Netsa postigavši 18 koševa (šut iz igre 7-12, trica 2-5, slobodna bacanja 2-2) uz četiri skoka za 32 minute provedene na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netsi su kontrolirali rezultat tijekom čitavog drugog poluvremena i stigli do važne pobjede do koje su ih predvodili Joe Johnson sa 20 poena i 9 asistencija, te Brook Lopez sa 20 ubačaja i 9 skokova, a odmah do njih bio je Bogdanović koji je donio vrlo važan impuls ulaskom s klupe. Kod Cavsa, kojima je prekinut niz od četiri pobjede zaredom, najučinkovitiji su bili Kyrie Irving (26) i LeBron James (24, 9 asistencija).

Usprkos pobjedi protiv Cavsa, Netsi su i dalje izvan kruga momčadi koje bi ušle u doigravanje da sezona završi ovog trenutka, sada su deveti u Istočnoj konferenciji s omjerom 31-40, dok osmo mjesto drže Boston Celticsi sa 32-40.

Celticsi su zadržali prednost u odnosu na Netse zahvaljujući 96-92 gostujućoj pobjedi protiv najlošije momčadi u ligi ove sezone New York Knicksa. Isaiah Thomas (18) i Jae Crowder (17) bili su najbolji kod Celticsa, dok je Andrea Bargnani (25) bio prvo ime Knicksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Clevelanda omogućio je Atlanta Hawksima da 99-86 domaćom pobjedom protiv Miami Heata osiguralu status prvog nositelja na Istoku gotovo 20 dana prije završetka ligaškog dijela sezone. Hawksima je to tek drugi put otkako nastupaju u Atlanti da su osigurali prvo mjesto na Istoku, dosada im je to uspjelo tek 1994. godine, a u preostalih 10 utakmica trener Mike Budenholzer imat će zadatak izbalansirati minutažu svojih igrača prije nastupa u doigravanju. DeMarre Carroll (24) i Paul Millsap (21) bili su najbolji kod Hawksa, dok je Heat predvodio Luol Deng (17, 10 skokova).

Derbi večeri igran je u Memphisu gdje je vodeći sastav Zapada i čitave lige Golden State Warriorsi uvjerljivo svladao drugu momčad Zapada, domaće Grizzliese, sa 107-84. Warriorsi su imali još jednu sjajnu šutersku večer, pogodili su 16 od 31 pokušaja za tricu, te ostvarili osmu pobjedu zaredom, a ukupno već 59. u sezoni. Stephen Curry (38, 10 asistencija) i Klay Thompson (28) “izrešetali” su obruč domaćih kod kojih su najučinkovitiji bili Mike Conley (16) i Jeff Green (16). Zanimljivo, uspjehom protiv Memphisa Golden State je ove sezone ostvario pobjedu protiv svih momčadi u ligi.

Prvaci San Antonio Spursi ostvarili su uvjerljivu 94-76 domaću pobjedu protiv svojih teksaških rivala Dallas Mavericksa. Boris Diaw (19) predvodio je Spurse, dok je najbolji kod Mavsa bio Tyson Chandler (10, 14 skokova), a navijače Mavsa uz poraz može zabrinuti i ozljeda koljena njihovog najboljeg strijelca Monte Ellisa koji je morao napustiti dvoboj sredinom treće četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto Raptorsi su rutinskom 94-83 pobjedom protiv ove sezone slabih Los Angeles Lakersa osigurali prvo mjesto u skupini Atlantic i prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja. Jonas Valančiunas (19) predvodio je strijelce Raptorsa, a Jeremy Lin (18) Lakersa.

U petak su nastup u doigravanju osigurala dva sastava sa Zapada, Houston Rocketsi koji su sa 120-110 na svom terenu svladali Minnesota Timberwolvese, te Los Angeles Clippersi koji su kao gosti svladali Philadelphia 76-erse sa 119-98. Najbolji u sastavu Houstona bio je James Harden (33), dok je Wolvese predvodio Andrew Wiggins (31). U pobjedi Clippersa briljirali su Chris Paul (25) i DeAndre Jordan (17, 20 skokova), dok Sixersima nije pomogla niti odlična partija Nerlensa Noela (30, 14 skokova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.