Neko novo vrijeme: Nema Ronalda u najskupljoj postavi SP-a, ali ima Messija i nema Hrvata ni blizu…

Foto: fah

Iako je posljednjih godina jedan od najboljih nogometaša Europe i svijeta, višestruki osvajač Lige prvaka, prvak Europe s Portugalom, Cristiano Ronaldo nije uspio upasti u najskuplju postavu Svjetskog prvenstva.  Izgleda da Ronaldo, s obzirom na 33 godine, polako gubi korak s novom, mladom generacijom te mu je tržišna vrijednost u padu, što je posve logično.  Umjesto njega u špici napada najskuplje momčadi Svjetskog prvenstva je igrač Tottenhama, Harry Kane, čija je vrijednost na 150 milijuna eura, što je u prijevodu 33 posto više nego vrijednost Cristiana Ronalda. Koliko je to stvarno realno drugo je pitanje. Naime, Tottenham nije osvojio ništa ove sezone, Real s Ronaldom obranio je naslov prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11 ”najskupljih” Svjetskog prvenstva nema ni senzacije Liverpoola Mohameda Salaha, inače najskuplji nogometaš na tržištu vrijedan oko 150 milijuna eura a koji nije upao u najskuplju postavu Svjetskog prvenstva. Naime, na njegovom mjestu prednost je dobio najbolji nogometaš svijeta, zvijezda Barcelone, Lionel Messi.

Nažalost međi odabranima nema niti jednog Hrvata, naš najskuplji nogometaš prema transfermarketu je Ivan Rakitić, koji na tržištu vrijedi 50 milijuna eura, daleko je od najskupljih 11.  Naime, na njegovom mjestu je veznjak Reala, Toni Kroos, koji na nogometnom tržištu vrijedi 80 milijuna eura te Paul Pogba, vrijedan 90 milijuna eura.  Nema ni Luke Modrića, iako je prema većini kriterija ispred Kroosa u Realu.

Kad gledamo ukupnu vrijednost top postave Svjetskog prvenstva ona iznosi milijardu i 150 milijuna eura, a postavljena je u formaciji 4-2-3-1. Hrvatska je u tom kontekstu vrlo nisko, naime, hrvatska 23 igrača zajedno vrijede 354.7 milijuna eura, u prosjeku je to 15.4 milijuna eura, u prosjeku su Vatreni čak 30 milijuna jeftiniji od potencijalnih protivnika Vatrenih na Svjetskom prvenstvu – Francuza, s kojima se Hrvatska može sastati već u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.