Nezapamćeni pedofilski skandal u nogometu: Policija identificirala 83 osumnjičena prijestupnika, istražuje se 98 klubova

Foto: Thinkstock

Više od 80 potencijalnih seksualnih prijestupnika identificirano je da su povezani s nezapamćenim slučajem zlostavljanja djece u nogometnom okuženju u Velikoj Britaniji, a policija tvrdi da je dosad s optužbama pristupilo čak 350 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

98 posto žrtava su muškarci, a u doba kad su se dogodila navodna zlostavljanja bili su stari od sedam do 20 godina.

Istražitelji su javnost obavijestili da su u istragu uključeni nogometni klubovi iz svih liga, od Prve do amaterskih, iako su napomenuli da to ne znači da su svi optuženi da su sudjelovali u zločinu ili njegovom zataškavanju.

Dosad je zaprimljeno 639 dojava u tzv. Operaciji hidratant, te se sve pomno istražuju, potvrdila je policija za Sky News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U medijima se pojavila i vijest da je Richard Scudamore, izvršni predsjednik Prve lige, poslao ovaj tjedan pisma roditeljima više od 3.000 mladih nogometaša kako bi ih obavijestio da je i sam “vrlo zabrinut” zbog navodnih optužbi koje uključuju profesionalne nogometne klubove.

Podsjećamo, cijela priča je krenula nakon prvih optužbi da je bivši nogometni trener Barry Bennell seksualno napadao maloljetne igrače, nakon čega je otvoren besplatni telefon za žrtve seksualnog zlostavljanja u nogometnom okruženju. A telefonski pozivi otad nisu prestali dolaziti.

Otkrivaju se strahote: Besplatni telefon za žrtve seksualnog zlostavljanja u nogometu do sada primio 860 anonimnih poziva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastrašujući skandali u Engleskoj: Chelsea plaćao za šutnju o seksualnom zlostavljanju

Inače, ova priča je samo još jedan pokazatelj da pedofila ima svugdje, i da su u velikoj mjeri zastupljeni u svim zanimanjima ili aktivnostima koje uključuju djecu, iako se na to vrlo rijetko upozorava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.