Niko Kovač: “Samo neka povedemo da vidimo brazilsku reakciju”!

“Jednu stvar želim, stvarno bih volio vidjeli Brazil kako igra kad protivnik povede s 1-0. Brazilci vrlo često rano postignu gol i onda opušteno igraju do kraja. To bi za njih bila novost koji bi ih sigurno poremetila”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je to hrvatski izbornik Niko Kovač uoči utakmice s kojom se otvara svjetska smotra u Brazilu (od 12. lipnja do 13. srpnja). U 22 sati po srednjoeuropskom vremenu Hrvatska će se u Sao Paulu sučeliti domaćinu i najvećem favoritu natjecanja, Brazilu.

Kapetan hrvatske momčadi Darijo Srna u najavi utakmice ističe:

– Davni sam rekao kako ne mogu obećati da ćemo proći grupu, ili pobijediti Brazil, ali dat ćemo sve od sebe, svaki atom snage. Svi će Hrvati biti ponosni za nas. Za nas je četvrtak veliki dan”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna profesionalni kruh zarađuje u Šahtaru gdje je igrao s mnogo Brazilaca,

– U klubu imam puno Brazilaca. Prijatelj sam s Fernandinhom i Willianom. Oni su igrači top-klase koji rade razliku. Imaju najveću nogometnu kvalitetu. Slažem se s njima da je Brazil favorit, ali neće im biti lako, dodao je Srna.

Naš izbornik ne krije da se osjeća ushićeno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi mi koji smo bili u reprezentaciji znamo koliko je lijepo igrati za nju i koliko volimo naš narod. Dati ćemo sve od sebe!

Brazilske reportere silno zanima kako naš izbornik gleda na dva Brazilca u hrvatskoj momčadi…

– Činjenica jest kako imamo nekoliko igrača koji nisu rođeni u Hrvatskoj, ali ne vidim to kao problem, jer ni ja nisam rođen u Hrvatskoj. Mi “gastarbajteri” gajimo veliku ljubav prema hrvatskom dresu. Za nas je svetinja igrati za reprezentaciju. Eduardo? On je rođen u Brazilu, ali vjerujem da se osjeća Hrvatom u duši. Ne, ne mogu vam reći hoće li nastupiti sutra. Želim iznenaditi Scolarija sastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Kovač ističe da je Brazil secirao do najsitnijih detalja.

– Da, pripremili smo se vrlo dobro i znat ćemo kako zaustaviti Neymara i društvo. Ipak, nije Brazil samo Neymar, ima Scolari izvrsnu momčad. Ali isto bih tako rekao da imamo i mi odlične igrače. Brazil mora razmišljati o nama.

O nedavnom dvoboju Srbije i Brazila gdje domaćin nije ostavio naročito dojam. kovač stariji priča:

– Vdljivo je bilo da se Brazil namučio protiv Srbije, ali igrali su Brazilci protiv Paname tri dana ranije. Nije to pravi omjer snaga. Ali i mi namjeravamo napasti Scolarijevu momčad baš kao što su to i Srbi napravili. Nećemo parkirati autobus ispred kaznenog prostora jer znamo da Brazilci ne vole trčati za loptom. Posjed je jako bitan, moramo sakriti loptu što je više vremena moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.