Paranoja u Srbiji: Tenisači ‘namjerno gube’ mečeve samo kako Novak Đoković ne bi bio prvi na svijetu!

Foto: fah

Da paranoja nema granica, a pogotovo ako teško izlazi iz okvira granica jedne države u kojoj se odavno ukorijenila, pokazao je novi slučaj paranoje u susjednoj nam državi, inače jednoj najdemokratskijih zemalja svijeta, naravno, odmah uz Sjevernu Koreju, Iran, Kinu te slične perjanice demokracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, naši se susjedi još uvijek nisu pomirili s činjenicom da njihov najbolji sportaš svih vremena, i jedan od najboljih tenisača svijeta svih vremena, Novak Đoković, nije i dalje vodeći tenisač svijeta te da ga je “smijenio” Britanac Andy Murray, između ostaloga u smjeni popularnog Noleta sudjelovao je velikim doprinosom i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je Đokovića svladao u četvrtfinalu Pariza prije nekoliko dana. Ovo potonje najteže je pogodilo naše susjede.

Srbe posebno smeta način na koji je Nole izgubio prvo mjesto te su uvjereni kako se zapravo radi o uroti, kako to već ide kad se čitav svijet i šira okolica urote protiv Srbije. Ne, ovog puta se nisu protiv naših susjeda urotili NATO i Vatikan, iako ni to nije isključeno, već se zapravo radi o uroti niže, ali izuzetno bolne, razine.

Naime, Murray je do finala velikog turnira u Parizu prije nekoliko dana  došao tako što mu je polufinale predao bez borbe ozlijeđeni Miloš Raonić, inače Kanađanin, tako da je moguće kako se radi o prekooceanskoj uroti. No, naše susjede smeta to što je Raonić samo tjedan dana kasnije ponovno bio na terenu, ovog puta na završnom Mastersu u Londonu, te je lako pobijedio Francuza Gaela Monfilsa. Drugim riječima, u susjednoj nam državi smatraju da je Raonić namjerno predao Murrayju inače se ne bi tako brzo oporavio. Naravno, nikakve dokaze za svoje tvrdnje ne nude. I zaboga kome trebaju dokazi kada iz Srbije stižu optužbe, da ne kažemo optužnice, to su zapravo dokazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Da postoji urota neviđenih razmjera potvrdio je poznati srpski kirurg Moma Jakovljević, koji smatra da se nemoguće oporaviti za tjedan dana kao što je to pošlo za rukom Raoniću. Očito kad Đoković ne plače poslije poraza, plaču srbijanski mediji, a ni liječnice ne mogu suspregnuti suze.

Ako je zaista Raonić izjavio da je pokidao butni mišić, onda je slagao. Čak i da je riječ o istegnuću, nemoguće je oporaviti se u ovako kratkom roku. Mogao je jednostavno reći da mu nije dobro, ali ovo je smiješno. Oni su se dogovorili kako bi srušili šampiona. Na šampiona udaraju svi koji su ispod njega, nije to slučaj samo u tenisu već u svemu”, optužio je samouvijerni kirurg Jakovljević Raonića i Murraya za dogovor.

Očito kako je u ovom slučaju potrebna reakcija i akcija psihijatra, više nego kirurga, i to ne za Đokovića, koji je, Bogu hvala, zdrav i bori se, ponovno pobjeđuje, bjelosvjetskoj uroti unatoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.