Približava se ljetni prijelazni rok, a s njim i spekulacije: Borussia Dortmund spremila ponudu za Marija Mandžukića?

Foto: fah

Kako se bliži ljetni prijelazni rok tako, kao i svake godine, kreću medijske spekulacije glede dolaska, odnosno odlaska, igrača iz klubova. I ovog se puta spekulira o odlasku bivšeg hrvatskog reprezentativca, Marija Mandžukića, iz Juventusa. Navodno je za Mandžukića ponudu pripremila Borussija iz Dortmunda, koja je nedavno u srazu s Kovačevim Bayernom ostala bez naslova prvaka u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Corriere dello Sport vice prvak Njemačke uporan je u želji da u svoje redove dovede napadača Juventusa, koji je svojedobno s velikim uspjehom igrao u Bundesligi.  Borussija je navodno već rezervirala tri pojačanja, stižu Nico Schulz, Thorgan Hazard i Julian Brandt, ranije je od Barcelone otkupljen i ugovor Paca Alcácera. Nakon što su glavninu pojačanja osigurali Nijemci su se okrenuli Mandži, iza kojeg je, barem do trenutka ozljede, impresivna sezona u dresu Stare dame. Mandžukiću, kojeg navijači obožavaju, se ne ide iz Torina, no, odlaskom trenera Massimiliana Allegrija Mandžukić više nema takvu sigurnost kakvu je imao ranije. Hoće li i sa 33 godine imati zajamčenu minutažu u prvom sastavu prvaka Italije?

Podsjetimo, Mandžo je nedavno produljio ugovor s Juventusom do ljeta 2021. godine.

 Corriere dello Sport o odlasku Mandžukića u Dortmund piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Borussia želi Mandžukića i za njegov transfer spremila je ponudu od 15 milijuna eura…”

Ako Portugalac Cristiano Ronaldo vrijedi 150 milijuna eura, a otprilike je vršnjak hrvatskog igrača, je li realno da Mandžo, a s obzirom na igre u Juventusu te prošle godine u dresu hrvatske reprezentacije, vrijedi tek 15 milijuna eura? Podsjetimo, prema Transfermarktu vrijednost Marija Mandžukića procjenjuje se na oko 25 milijuna eura te je sigurno kako u svemu tome svoj interes vidi i Juventus, koji ga neće samo tako prodati. Radi se o igraču koji je u četiri sezone zabio 44 gola i upisao 24 asistencije u 162 odigrane utakmice za Juventus.

Ako bi ipak došlo do transfera bio bi to povratak Marija Mandžukića u Bundesligu nakon šest godina. Mandžo je svojedobno igrao u Wolfsburgu te Bayernu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern već godinama dominira u Njemačkoj, ove godine Borussija se uspjela približiti i učiniti prvenstvo dramatičnim, stoga nije iznenađenje kada se pojačavaju kako bi već na jesen bili spremni za eventualni lov na vrh Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.