Reakcije nakon nove medalje hrvatskog vaterpola: ‘Ostaje žal zbog poraza u polufinalu, no, vratili smo se, suđenje je bilo neshvatljivo’

Foto: Twitter

Kako smo već pisali hrvatska vaterpolska reprezentacija po prvi put u povijesti je osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu. Do sada smo bili srebrni, zlatni, ali broncu nismo imali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barakude su odigrale sjajnu utakmicu u borbi za broncu protiv Italije te su zasluženo slavile 10:8. Sam rezultat nije realan odraz snaga, Hrvatska je bila bolja za više od dva gola razlike od Talijana.

Izabranici Ivice Tucka vratili su se nakon poraza u polufinalu Europskog prvenstva od Srbije, poraza kojem je pridonio i čudan sudački kriteriji, a na što se za HRT osvrnuo i trener Mile Smodlaka, koji je umjesto kažnjenog Tucka vodio momčad u borbi za broncu. Osvajanjem brončane medalje hrvatski vaterpolo nastavio je veliku žetvu medalja na velikim natjecanjima te se potvrdio kao najtrofejniji hrvatski momčadski sport od neovisnosti.

“Nije bilo lako nakon poraza od Srba, ali vratili smo se u velikom stilu, psihološka priprema je bila presudna. Danas su momci bili zapravo nepobjedivi. Sad nam je tek žalnije za onom utakmicom polufinala, no treba proslaviti ovu broncu, bit će vremena za uzvrate. A suđenje na prvenstvu bilo je apsolutno neshvatljivo. Mi koji smo 30 godina u vaterpolu ne možemo prihvatiti taj kriterij. Dobiti takav crveni karton u polufinalu protiv Srbije, na način koji se ne može objasniti… i ne dozvoliti izborniku da sa svojim momcima proslavi treće mjesto, pa to je… no, mi se moramo nositi s tim i nastojati zanemariti njihove odluke”, kazao je Smodlaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice bio je zadovoljan i Luka Lončar, koji je Talijanima zabio dva gola.

“Bilo je teško vratiti se nakon polufinala, ali uspjeli smo ostati smireni, odigrali smo na visokom nivou i zaslužili smo biti treći. Postali smo momčad koja pokazuje karakter i koja se vraća iz najtežih situacija. Pokazuje se da smo odradili težak rad na psihološkoj pripremi koji implementiramo u našoj igri. Bila je ovo naporna sezona, ali gušt nam je igrati i veselimo se novim utakmicama.”

Maro Joković zabio je prvi gol za Hrvatsku te je utakmicu usmjerio u hrvatskom pravcu, prema uvjerljivoj i zasluženoj hrvatskoj pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utakmicu je dobila naša obrana, naša želja i angažman obraniti naša vrata. Italija je cijeli turnir odigrala na visokom nivou i ovo je bila naša vrhunska izvedba. Nastavili smo s kontinuitetom osvajanja medalja i to je najvažnije”, izjavio je nakon pobjede vrijedne medalje Maro Joković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.