Sjajne vijesti za Dalića: Sve dok igra u Realu Modrić će igrati na vrhunskoj razini

modrić
Foto: fah

Kako smo već pisali, a pozivajući se na španjolske medije, kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ostaje u Realu još jednu sezonu, odnosno da kraja neponovljive karijere. Naime, Luka u Realu igra od 2012. godine, stigao je iz Tottenhama,  ne baš uz ovacije Realu bliske Marce. U tom je razdoblju osvojio 25 trofeja. Samo su trojica igrača u Realovoj nevjerojatnoj povijesti kad su trofeji u pitanju na razini hrvatskog kapetana – Marcelo, Karim Benzema i Nacho Fernandez. Naravno da je to itekako igralo ulogu kad se odlučivalo o nastavku karijere hrvatskog čarobnjaka lopte bez obzira na njegovih 39 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić, veliko iskustvo i poticaj mladima

Naime, golemo iskustvo hrvatskog veznjaka, nova prilika u finalu Lige prvaka 1. lipnja na Wembleyju protiv Borussije Dortmund, može se smatrati presudnim čimbenikom glede ostanka Luke u Kraljevskom klubu. S obzirom na politiku Reala prema mladim igračima, a koje dobrim dijelom dovodi iz Brazila, Luka Modrić itekako može biti neka vrsta učitelja mladim kolegama.

Naravno, ne treba zanemariti ni činjenicu kako bez obzira na godine Modrić i dalje igra nogomet jedne vrhunske razine, iako, nažalost, Ancelotti na Luku računa mahom u završnicama susreta. Dakle, posljednjih dvadesetak, tridesetak minuta, pod uvjetom da nema produžetaka kada se ta minutaža pojačava.

Modrić i smanjenje plaće

Modrić je i s time zadovoljan, kao legenda Reala najbitniji mu je ostanak u klubu te je i pristao na smanjenje plaće i to prema nekim medijskim napisima za pedeset posto. Naime, jedan od najboljih veznjaka 21. stoljeća i u manjoj minutaži dolazi do izražaja zbog svog nevjerojatnog talente da kvaliteta kako ljudske tako, naravno, i igračke koju posjeduje, a onda i prenosi na cijelu momčad.  Sasvim sigurno Real ne bi produžio ugovor s igračem, bez obzira o kome se radi, iz pukog milosrđa. Povijest odnosa Kraljevskog kluba prema svojim legendama to možda najbolje dokazuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Politika produživanja ugovora za jednu sezonu kod igrača koji prijeđu 30. godinu ima granicu. Luka Modrić ju je prešao. Hrvat je blizu 40. i završava još jednu sezonu bez alarmantnih znakova pada koji bi ga natjerali da odustane od igranja za Madrid”, piše El Confidencial, koji je u svojoj analizi potvrdio ove riječi te su u nastavku analize dodali.

> Romano: Očekuje se da će Real i Modrić nastaviti suradnju

“Osmislio je formulu prema kojoj je isplativ klubu u sportskom, financijskom i ljudskom smislu. On želi ostati u klubu jer smatra da je koristan u minutama koje provede na terenu, prihvatio je ulogu igrača s klupe i ne troši se psihički ni fizički. Real želi produžiti s njim jer je Hrvat financijski isplativ, jer to ima smisla na sportskom planu i jer nije sklon ozljedama. Također, on je učitelj od kojeg mlađi igrači usvajaju znanje”.

Na koncu osvrnuli su se i na smanjenje plaće na koje je pristao naš reprezentativac, a što kad je Realu u pitanju i način razmišljanja čelnika tog kluba oduvijek, dakle, ne samo danas, nije nevažno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ono što Modrić predlaže je smanjenje plaće i spremnost da pomogne treneru u vođenju ekipe na terenu. Ono što dobiva je nada da će nastaviti igrati za Real, što mu je prioritet na sportskom i obiteljskom planu.”

Real za manje dobiva jednako ili čak više

Real, dakle, za daleko manju cijenu u sljedećih godinu dana dobiva istinskog vođu momčadi, kako na terenu tako i u svlačionici, dobiva igrača koji još uvijek igra na vrhunskoj razini, i dobiva igrača koji se kroz sve ove godine pokazao kao izuzetno pouzdan igrač, nesklon bilo kakvim incidentima. Što dobiva Modrić? Ostanak u Realu, u klubu za koji je očito i emotivno vezan, kojim je na neki način impresioniran i čije je veličine itekako svjestan. Naime, Real je daleko najuspješniji klub u Europi kad su u pitanju Lige prvaka, odnosno, kad je u pitanju Kup prvaka. Nitko madridskom klubu nije ni blizu.  Općenito, skoro u svakom segementu, Kraljevski klub daleko je iznad svih klubova na svijetu i biti igrač takvog kluba za veliki broj igrača je ne samo posao, prilika za napredak nego i čast, koliko god to možda patetično zvučalo.

Sjajne vijesti i za Hrvatsku

Ostanak kapetana u Realu važan je i za hrvatsku reprezentaciju. Za otprilike tri tjedna Hrvatska ponovno, s velikim ambicijama, odlazi na novo veliko natjecanje. Pred vratima je Europsko prvenstvo, jedino natjecanje na kojem Hrvatska nikad nije došla dalje od četvrtfinala. Nakon što bi Vatreni prošli skupinu odmah su ispadali u jednom nevjerojatnom spletu nesretnih okolnosti. Sjetimo se ispadanja protiv Turske 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motiv više za Vatrene te za Luku Modrića koji je i dalje sportski gladan najviših sportskih rezultata, trofeja… Ukratko, dok god igra u Realu Modrić će igrati na vrhunskoj razini, dakle, i u dresu Vatrenih. Naime, kapetan hrvatske reprezentacije nije tip igrača koji bi se ”šlepao” na račun stare slave i koji bi živio isključivo od prošlih zasluga, koliko god one bile velike.

Kad osjeti da je trenutak odlaska Luka će sam otići, a bez da ga tko tjera, uključujući i dio hrvatskih medija koji već sedam godina tvrde kako je ”vrijeme za mlađe”. Reprezentacija nije klub, u reprezentaciji  igraju, ili bi barem tako trebalo biti, trenutno najbolji, bez obzira na godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.