Strahonja: Iz ove pozicije ne možete zamjeriti sucu

Foto: snimka zaslona

U HRT-ovoj emisiji Lige prvaka analizirala se utakmica trećeg kola između Salzburga i Dinama. Austrijska momčad na kraju je slavila s 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku je sudački ekspert Marijo Strahonja komentirao poništen gol Josipa Drmića u samoj završnici.

– Jasno je da se na prvi pogled činilo da je jasno, ali vidjelo se da je Drmić bio u poziciji zaleđa. VAR je bio neumoljiv i utvrdio da se radilo o zaleđu. Ispravna odluka, rekao je Strahonja.

Tomislav Ivković analizirao je utakmicu te ustvrdio da Dinamo nije igrao na razini na kojoj je trebao za pozitivan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ritam utakmice nije bio onakav kakav smo očekivali. Nije bilo velikih pritisaka i šansi. Salzburg je imao kontrolu u drugom dijelu, u drugom je Dinamo imao problema jer su pali neki igrači. Dinamo nije uspio ponoviti igru s prvog poluvremena. Moharrami je odigrao dobru utakmicu, tako da šteta zbog penala. Premalo igrača se nudilo, Petković i Oršić su bili odsječeni.

Drugi stručni komentator Anton Samovojska bio je na sličnom tragu kao i Ivković.

– Salzburg nije toliko impresionirao, nije bio toliko bolji. Problem je bio taj što je u Dinamu bilo previše promatrača, a premalo onih koji su se nudili. Ljubičić i Mišić su bili sjajni, a i Ivanušec u prvom poluvremenu. Tada je bilo dobro, ali koban je bio početak drugog dijela kada je Dinamo bio previše pasivan. Premalo je igrača sudjelovalo u organizaciji igre. Da je Drmić zabio, onda bi rekli da je Dinamo bio dobar, no nije bio dobar. Rekli smo uoči utakmice da Dinamo mora igrati najbolju utakmicu jeseni, a to se nije dogodilo, dogodilo se ono suprotno, kazao je Samovojska.

Strahonja se osvrnuo na kazneni udarac za Salzburg kad je Moharrami srušio Ulmera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imamo nepotreban i neoprezan zahvat igrača Dinama koji preko ramena stavlja ruku na prsa. Sudac ima prostor dosuditi kazneni udarac, nema pretjeranog intenziteta, igrač je osjetio protivnika na prsima i pao. Vidimo razliku suca koji dolazi iz nejake lige, suci iz jačih liga bi se bolje pozicionirali više lijevo i možda bi mogli procijeniti slab intenzitet. Ipak, iz ove pozicije sucu ne možete zamjeriti jer je vidio ruku ispred prsa. VAR je ovdje nemoćan, on vidi kontakt i nema mogućnost reakcije, kazao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.