Treće zlato za hrvatskog paraolimpijca Zorana Talića i novi rekord europskih prvenstava

Foto: fah

Hrvatski paraolimpijac Zoran Talić u četvrtak je u Berlinu po treći je put u karijeri osvojio naslov europskog prvaka u skoku u dalj u kategoriji T20 (sportaši s intelektualnim poteškoćama), a pritom je skokom od 7,28 metara popravio i dosadašnji rekorder europskih prvenstava, kojega je također bio vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talić je bio na pragu i poboljšanja svog europskog rekorda (7,32), a čak je dvaput doskočio na 7,28 m. Naš je dvostruki paraolimpijski doprvak imao pet ispravnih pokušaja i još dvije daljine kojima je nadmašio svoj prijašnji rekord europskih prvenstava (7,16 m), kad je u drugoj seriji skočio 7,25 m te u šestoj s daljinom 7,19 m.

Srebrnu medalju osvojio je Ukrajinac Dmitro Prudnikov (7,15 m), a broncu Nizozemac Ranki Oberoi (7,13 m).

U jutarnjem dijelu programa u još dva finala nastupili su hrvatski reprezentativci. Ana Gradečak je u bacanju kugle bila četvrta u konkurenciji četiri atletičarke u kategoriji F41, ali je postigla osobni rekord sa 5,96 metara. Nova europska prvakinja i rekorderka sa 7,19 metara je Francuskinja Rose Vandegou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među četvoricom bacača koplja u kategoriji F57 Pero Sunara je bio četvrti s novim osobnim rekordom od 28,44 metra. Novi europski prvak je Francuz Marcelin Walico s rekordom europskih prvenstava (37,05 m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.