Trener Hajduka o atmosferi na krcatom Poljudu i Livaji

Valdas Dambrauskas hajduka
Foto: fah

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas je dao intervju za litavski portal 15min.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kao trener, ne planirate biti nigdje drugdje za tjedan ili dva. Ali jedan poraz, remi, i eto, već ste slobodni. Tako je bilo i s Hajdukom. Vratio sam se u Litvu i bio slobodan skoro tri tjedna. Smatrao bih da bi se moglo biti zanimljivo opustiti se barem do Božića, ali kada takav klub nazove, postoji takva šansa… Trebalo je samo nekoliko sati da se donese odluka, ali sigurno nije bilo teško”, rekao je Dambrauskas i dodao je kako je često bio u kontaktu sa sportskim direktorom Hajduka Mindaugasom Nikoličiusom.

”Mislim da se možemo zvati prijateljima. Ne znam je li to prednost ili mana, ali kada se radi u nogometu, zajednička vizija je vrlo važna. Što je viši nivo, to je važnije oko sebe okupiti ljude s kojima možete govoriti istim jezikom nogometa. Razumijevanje, vizija, podrška jedno drugome. Takve stvari su iznimno važne. Konkurencija u zemljama poput Hrvatske ili Bugarske je žestoka. I u jednoj i u drugoj ima trenera koji traže ovaj posao, a ja stvarno ne mogu reći da sam najljepši, najbolji ili najkul. Neki od njih još bolje poznaju lokalno tržište, kulturu, igrače i njihov mentalitet, ali ono što je najvažnije na najvišoj razini je ipak rezultat. Sve ovisi o tome”, dodao je trener Hajduka.

Govorio je i o Livaji rekavši kako je najbolji igrač kojeg je ikad trenirao, a onda im je opisao atmosferu s utakmice protiv Osijeka na krcatom Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bilo je utakmica u Malmöu, u Astani, ali tamo je broj gledatelja na tribinama bio manji. Druga bitna stvar je da nitko od te 34 tisuće nije bio protiv tebe, nego te podržavao. Svaka takva utakmica je velika prilika koju moramo iskoristiti. Želim to usaditi u svoj tim. Marko Livaja je igrač koji jedini može odlučiti o tijeku utakmice i napraviti željenu razliku. Ostale članove tima čini boljim igrom. Odluke, akcije, kod njega je sve na najvišoj razini. Malo je igrača za koje možete reći da mu u slučaju teškog trenutka u utakmici možete dati loptu i samo gledati što radi s njom. Ima sve. Mentalitet, psihičku ravnotežu, zna zabiti, dodaje, vidi kvadrat, napravi tri, četiri koraka naprijed. Marko je naš najbolji igrač, najbolji nogometaš lige. Jedan od rijetkih igrača hrvatskog prvenstva pozvan je u reprezentaciju. Sada je proglašen najboljim igračem prvenstva, a birali su ga kapetani ostalih ekipa u HNL-u”, rekao je Litvanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.