Vatreni će na Europskom prvenstvu imati veliku podršku navijača: Hrvati dolaze na Wembley, imamo pravo na 14 000 ulaznica, pogledajte koliko ih se prijavilo

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija pred novim je izazovima. Naime, za nekoliko mjeseci očekuje nas nastup na Europskom nogometnom prvenstvu, Zlatko Dalić ponovno, s punim pravom s velikim ambicijama odlazi na još jedno veliko natjecanje. Hrvatsku će predvoditi kapetan Luka Modrić, koji, bez obzira na godine, igra u velikoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ponovno će Hrvatska imati veliku podršku navijača na Europskom prvenstvu, baš kao što je imala na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine, kada su hrvatski navijači, uoči prve utakmice u Kalinjingradu preplavili ulice, trgove i bili potpora Vatrenima na startu turnira protiv Nigerije.

Izgledno je da će Hrvatska i u Londonu imati veliku navijačku podršku, naravno, nerealno je očekivati da će u Engleskoj biti više Hrvata od Engleza, no, jasno je da će se glas hrvatskih navijača čuti u zemlji u kojoj je navodno ”nogomet izmišljen.”

”Hrvati su se prijavili za više od 70 tisuća ulaznica za prvi nastup naših na Euru. Dvoboj s Engleskom na Wembleyju, u nedjelju 14. lipnja, koji po lokalnom vremenu počinje već u 14 sati, nije samo mamac za nogometne fanatike i odane pratitelje nacionalne vrste. London privlači mnoge koji tih dana žele vidjeti i biti viđeni u britanskoj prijestolnici. Shopping, druženje, atmosfera i utakmica. Sve je u paketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službene podatke koliko je bilo zatraženih karata, a rok je istekao 18. prosinca, za svaki od tri nastupa u skupini, pa čak niti ukupan broj nismo dobili. Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak odgovorio je:

 ‘Kao što znate, javna prodaja ulaznica za navijače svake reprezentacije za Euro 2020. ide isključivo kroz kanale UEFA-e te HNS nema pravo objavljivati konkretne podatke vezane uz proces prodaje ulaznica. Prema onome što znamo, broj prijava za sve utakmice nadmašio je broj raspoloživih ulaznica te će za sve utakmice biti održan ždrijeb, koji je UEFA najavila do kraja siječnja. Nemamo konkretan datum ili vrijeme kada će ždrijeb biti održan. U tom kontekstu, UEFA nas je obavijestila da je za utakmicu na Wembleyju najveći interes, ali jedino UEFA može komunicirati točne brojke. UEFA je najavila da će po završetku faze prodaje ulaznica objaviti dio podataka vezanih za prodaju, iako neće izlaziti s podacima za svaku pojedinu reprezentaciju.’

No, u nogometnim krugovima poznata je informacija da je za hrvatski kontingent za ogled s Tri lava upućeno pet puta više zahtjeva nego što ima ulaznica, a za utakmicu s Češkom i treći susret u skupini omjer je 2:1. Kako se barata s brojkom od 14.400 mjesta za Hrvate na susretu s Engleskom, od oko 90 tisuća koliko je kapacitet stadiona, to znači da UEFA ima u sustavu otprilike 70-75 tisuća prijava. Za Hampden Park u Glasgowu, gdje se radi o nekih 8300 mjesta, riječ je o 16-17 tisuća prijava za svaki susret. Ukupno za tri utakmice u skupini ulaznicu želi oko 105-110 tisuća hrvatskih navijača”, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, rekord drži Europsko prvenstvo u Austriji iz sad već davne 2008. godine.  ”Tada je HNS sam obavio ždrijeb u zagrebačkom hotelu Sheraton, za dvoboje Vatrenih bilo je 213.617 zahtjeva. U to je doba manji dio karata išao u prodaju na takav način pa brojci treba dodati i sve ostale koje je HNS distribuirao po vlastitim kriterijima.

Potražnja je golema, kad će obavijesti tko ima pravo na kupnju? Ovaj put 25 posto ide navijačima koji imaju specijalan status, njima su karte zajamčene, radi se o najodanijima.”

‘Navijači koji su na listi najvjernijih pratitelja reprezentacije (navijači koji su u protekla tri kvalifikacijska ciklusa kupovali ulaznice preko HNS-a) dobit će obavijest o tomu u isto vrijeme kada i ostali navijači dobiju informacije o statusu svoje prijave, dakle nakon održanog ždrijeba te će imati istu proceduru za kupnju ulaznica’, pojasnio je Tomislav Pacak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li točno da ulaznice neće biti u klasičnom papirnatom obliku nego samo elektronskom?

‘Da, ovo će biti prvi Euro na kojem će ulaznice za navijače biti isključivo u elektronskom obliku. Navijači za 15 eura mogu kupiti “suvenir-ulaznicu” (za tu cijenu dobiju sve ulaznice iz svoje narudžbe) koja dolazi u papirnatom izdanju (i to nakon održanog turnira) i služi samo kao suvenir, ‘ istaknuo je Pacak.”

Drugim riječima, kod ulaska na stadion navijači moraju pripaziti da im je baterija na mobitelu puna, ili bi za svaki slučaj trebali isprintati kako bi im barkod na papiru uvijek bio pri ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.