VIDEO: Cristiano Ronaldo postao najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena

epa04734597 Real Madrid's Cristiano Ronaldo jubilates after scoring the 1-1 goal during the UEFA Champions League semifinal soccer match between Juventus FC and Real Madrid at the Juventus Stadium in Turin, Italy, 05 May 2015. EPA/ANDREA DI MARCO

Pogotkom u porazu Real Madrida od Juventusa (1-2) u prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka u Torinu, Cristiano Ronaldo postao je najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena. Zabio je rekordni 76. gol, a gol manje zabio je napadač Barcelone Lionel Messi koji će u srijedu protiv Bayerna imati priliku dostići ili čak prestići Portugalca. Treći je Španjolac Raul sa 71 golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utamica zapravo ostaje zapamćena po dvije stvari – porazu Reala i novom rekordu Lige prvaka koji je postavio Cristiano Ronaldo.

Svoj gol za rekord zabio je u 27. minuti utakmice, James je ubacio s ruba kaznenog prostora u sredinu, lopta je preletjela Buffona, a Ronaldo je zabio gol i preuzeo vodstvo na vječnoj ljestvici. Ujedno je to Ronaldov 54. gol ove sezone u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje tri godine Ronaldo je u Ligi prvaka zabio čak 37 golova.

LJESTVICA STRIJELACA LIGE PRVAKA:

76 – Cristiano Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75 – Lionel Messi

71 – Raul

56 – Ruud van Nistelrooy

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50 – Thierry Henry

49 – Alfredo Di Stefano

48 – Andrij Ševčenko…

NAJVIŠE GOLOVA GLAVOM U POVIJESTI LIGE PRVAKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14 – Morientes

13 – CRISTIANO i Raúl

12 – Inzaghi, Jardel i Shevchenko

NAJVIŠE GOLOVA U POLUFINALIMA LIGE PRVAKA

9 – CRISTIANO

5 – Del Piero i Litmanen

4 – Lewandowski, Shevchenko, Robben i Zidane …

2 – Messi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.