(VIDEO) NBA: Indiana bolja od New Yorka, skroman učinak Bogdanovića i Hezonje

Foto: fah

U okršaju New York Kincksa Marija Hezonje i Indiana Pacersa Bojana Bogdanovića u Madison Square Gardenu slavila je gostujuća momčad sa 107-101.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja je za domaću momčad odigrao 12 minuta i zabio skromna tri kša uz šut iz igre 1/5, a trice 0/3, te tome dodao sedam skokova. Bogdanović je imao bolji učinak, on je u 31 minutu za Pacerse zabio 10 koševa (šut iz igre 4/8, trice 1/3) uz tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Najzaslužniji za pobjedu Pacersa bio je Victor Oladipo koji ih je doveo u vodstvo 2:43 minute prije kraja zakucavanjem, a onda u zadnjih 90 sekundi zabio dvije trice. Domantas Sabonis je bio najučinkovitiji igrač Pacersa sa 30 koševa, a Oladipo je dodao 24. Knickse je predvodio Tim Hardaway Jr. sa 37 koševa.

Los Angeles Lakersi su sa 114-113 pobijedili gostujuće Dallas Maverickse, a LeBron James je pogodio slobodno bacanje za pobjedu 2.1 sekunde prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mavericks su izjednačili nakon što su gubili sa 19 koševa u trećoj četvrtini. Nakon što je James pogodio jedno slobodno bacanje čime je obnovio vodstvo Los Angelesa, J.J. Barea je promašio tricu za Dallas na zvuk sirene za kraj. James je utakmicu završio sa 29 koševa za Lakerse, a najbolji kod Mavericksa bio je Wesley Matthews sa 21 ubačajem. Ivica Zubac nije ulazio u igru za Lakerse.

San Antonio Spursi su sa 120-90 razbili Phoenix Sunse, a DeMar DeRozan i LaMarcus Aldridge su zabili 25, odnosno 24 koša za pobjedu. TJ Warren je predvodio Sunse, kojima je ovo šesti poraz, sa 21 košem. Hrvatski reprezentativac Dragan Bender je u tri minute na terenu zabio dva koša (šut iz igre 1/1) i upisao jedan skok.

Minnesota Timberwolves su kod kuće sa 128-125 pobijedili Utah Jazz, a svoju večer je imao Derrick Rose koji je utakmicu završio sa 50 koševa. Za 30-godišnjeg Rosea to je učinak karijere koju su obilježile brojne ozljede od 2011. kada je osvojio titulu najkorisnijeg igrača NBA. U drugom je poluvremenu zabio 34 koša, uključujući i pogodak 30 sekundi prije kraja koji je Minnesoti osigurao vodstvo i pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jae Crowder i Joe Ingles su svaki promašili pokušaj trice koji je Utahu mogao donijeti izjednačenje. Donovan Mitchell je zabio 26, a Rudy Gobert 22 za Utah.

Golden Sttate Warriors su upisali sedmu pobjedu od početka sezone, sa 131-121 su kod kuće svladali New Orleans Pelicanse. Stephen Curry je bio najbolji strijelac sa 37 koševa, Kevin Durant je dodao 24. Najbolji u redovima New Orleansa su bili Jrue Holiday sa 28 koševa i Nikola Mirotić sa 26.

Pobjednika između Denver Nuggetsa i Chicago Bullsa odlučili su produžeci i sa 108-107 su na kraju slavili Nuggetsi. Paul Millsap je polaganjem 0.1 sekundu prije kraja produžetka osigurao pobjedu Denveru, šestu u sedam utakmica ove sezone. Nikola Jokić je bio najučinkovitiji igrač Nuggetsa sa 22 koša, 12 skokova i devet asistencija. Millsap je dodao 19 koševa i šest skokova. Chicago je predvodio Zach LaVine sa 28 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brooklyn Nets su također slavili nakon produžetaka, oni su sa 120-119 bili bolji od Detroit Pistonse. Spencer Dinwiddie je zabio svih svojih 25 koševa nakon prvog poluvremena, uključujući i odlučujuću tricu 7.1 sekundi prije kraja produžetka. Joe Harris je ubacio 23 koša za Netse, a Blake Griffin 25 za Pistonse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.