(VIDEO) Senzacionalni uspjeh Ane Konjuh: Pobjedom protiv četvrte nositeljice među osam najboljih US Opena

Foto: fah

Mlada hrvatska tenisačica, 18-godišnja Ana Konjuh postigla je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri plasiravši se u ponedjeljak u četvrtfinale US Opena zahvaljujući 6-4, 6-4 pobjedi u 4. kolu protiv četvrte nositeljice Poljakinje Agnieszke Radwanske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh, pobjednica juniorskog US Opena 2013. godine, izgubila je svoj prvi servis u meču, ali je nakon toga osvojila sve svoje servise. Ukupno je u meču pogodila 38 winnera, od kojih šest as servisa.

Pobjedom nad Radwanskom Konjuh je postala prva Hrvatica u povijesti u četvrtfinalu Flushing Meadowsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh i Radwanska susrele su se i na posljednjem “grand slamu”, u Wimbledonu prije dva mjeseca kada je Konjuh bila nadomak pobjede, no ispustila je veliko vodstvo u trećem setu da bi kod rezultata 7-7 nezgodno stala na lopticu i iskrenula gležanj zbog čega je Radwanska na kraju dobila odlučujući set sa 9-7.

“Bila je ovo nevjerojatna noć. Uspjela sam osvetiti poraz (u Wimbledonu), jako sam sretna”, rekla je Konjuh nakon meča.

U četvrtfinalu će Konjuh igrati protiv 10. nositeljice Čehinje Karoline Pliškove koja je u 4. kolu bila bolja od Amerikanke Venus Williams rezultatom 4-6, 6-4, 7-6(3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.