Zbog dopinga suspendirani Hogač i Jurić

Hrvački reprezentativac Siniša Hogača i kickboxer Luka Jurić bili su pozitivni na dopinškom pregledu i obojici je određena privremena suspenzija, te je pokrenut stegovni postupak, objavio je Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hogač je bio pozitivan 25. ožujka na treningu u Varaždinu, a u urinu mu je pronađen povišeni odnos T/E (testosteron/epitestosteron).

Nalaz koji je Služba antidopinga HZTA-e primila predstavljao je jasnu indikaciju za provedbu IRMS analize što je i zatraženo od licenciranog WADA-ina laboratorija iz Seibersdorfa kako bi se sa sigurnošću utvrdila eventualna egzogena primjena anaboličkog sredstva.

Nakon provedene IRMS analize HZTA je primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu koji je konzistentan s egzogenim unosom testosterona ili testosteronskih prohormona. Sportaš se na primljenu obavijest pismeno očitovao, ali nije tražio otvaranje B uzorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurić je bio pozitivan na dopinškom testiranju na prvenstvu Hrvatske u kickboxingu održanom u Poreču, 12. travnja ove godine. U njegovom urinu je pronađen klenbuterol. Jurić se pismeno očitovao o nepovoljnom nalazu te je naglasio kako nema potrebe da traži analizu B uzorka.

HZTA je obojici izrekao privremenu suspenziju i inicirao stegovni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.