Kritika na račun Perišića, Brozovića i Mandže: Postalo je normalno da ‘ugledni’ strani mediji dijele lekcije Hrvatima!

Foto: fah

U posljednje vrijeme postalo je posve moderno, pa i normalno, da nam strani mediji, uz, naravno, svoje ”dopisnike” iz Hrvatske, dijele lekcije, pa nam čak i odašilju upozoravajuće, prijeteće poruke. Hrvatskim medijima, koji oduvijek, nažalost, imaju problema s vlastitim podaničkim mentalitetom, takvi mediji ne samo da nisu nimalo suspektni već ih nazivaju uglednim. Što je više pljuvanja po Hrvatskoj, neutemeljenih kritika, zasnovanih na stereotipu i dezinformacijama, to su nam oni koji to čine ”ugledniji.”  Nažalost, ne odnosi se to samo na medije koji se bave politikom, da ne spominjemo sada ”ugledni Guardian”,  nego i sportom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmimo za primjer talijansku Gazzettu, koja je skromno izdanje Ivana Perišića i Marcela Brozovića u dresu Intera na velikom derbiju protiv Juventusa žestoko kritizirala, iako je Inter remijem u Torinu ostvario cilj, uzeo bod i ostao na vrhu Serie A.  Mada većinom igra odlično Ivan Perišić se teško probija do naslovnica, tek poslije besprijekorne igre sjete ga se talijanski mediji, kad kiksa postaje ”sramota.” I ne treba puno da ga proglase ”promašajem.”

Inter je u subotu gostovao u Torinu kod Juventusa u derbiju 16. kola Serie A. Juventus, za koji je igrao i Mario Mandžukić, bio je daleko bolji, no, nije uspio zabiti, završilo je 0:0, Mandžukić je pogodio prečku.  Kad smo kod Mandžukića, bez obzira što nije bio lošiji od ostalih igrača napadačke linije prvaka, recimo kako ga je Gazzetta, uz Brozovića i Perišića, proglasila najgorim igračem derbija.

”Perišić nije došao na utakmicu. Bio je potpuno odsječen od ostatka momčadi, izgubio je 21 loptu, a od De Sciglija je napravio igrača. Icardi je bez njegovih ubojitih centaršuteva s boka bio beskoristan. Spalletti je pokušao iznenaditi s Brozovićem između linija, ali to se pokazalo kao golema pogreška. Brozo je potpuno razočarao i on je izgubio 19 lopti, od kojih su neke mogle biti kobne. Dva udarca na gol je sve što smo od njega vidjeli. Jako slabo”, piše u svom komentaru Gazzette. Kao da su zaboravili novinari Gazzette kako je prošlih sezona prolazio Inter u Torinu kad se htio ”igrati” s Juventusom, kad se otvorio.  Imaju li hrvatski nogometaši svoje zasluge u činjenici da se Inter nakon dugo vremena bori za naslov prvaka u Serie A?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Mandžukić promašio je nekoliko prilika. U 8. minuti je s pet metara pucao ravno u Handanoviča, koji mu je odbio loptu na glavu. Pogodio je i prečku te još dvije prilike zapucao.  Mandžo je pao u formi u završnici sezone, to je točno no, pali su i neki ostali ključni igrači Juvetusa, prije svih Dyabala.

“Mandžukić je bio najopasniji Juventusov igrač. Ali, ako si napadač, jednu od tih prilika jednostavno moraš zabiti u ovakvoj utakmici. Morao je realizirati jednu od dvije šanse na otvaranju utakmice, što bi susret sigurno odvelo u potpuno drugom smjeru. To nije bila njegova večer”, piše Gazzetta, koja je za igrača utakmice proglasila Interovog golmana Samira Handanoviča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.