Zlatko Horvat otkrio recept za Šveđane: ‘Dobiti ih njihovim oružjem, kontrama’

Foto: fah

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom posljednja je utakmica na Svjetskom prvenstvu. Naime, Hrvatska za peto mjesto igra protiv vrlo jake reprezentacije Švedske. Iako se radi o utakmici koja neće ništa promijeniti kad su u pitanju kvalifikacije za Olimpijske igre nije svejedno vratiti se s natjecanja s pobjedom ili porazom. Peto mjesto na svijetu, s obzirom na sve, bio bi vrlo dobar rezultat za izabranike Line Červara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu protiv Šveđana najavio je iskusni Zlatko Horvat u razgovoru za RTL. Horvat smatra kako se Hrvatska na SP-u pokazala u dobrom svijetlu, no, isto tako spomenuo je i ono što je trebalo biti bolje. Mnogi, pa tako i Horvat, posebno naglašavaju šokantni poraz od Brazila koji nam je vjerojatno odnio polufinale.

”Želimo se oprostiti s pobjedom. Mislim da je bilo odlično prvenstvo. Žalimo zbog Brazila, ali ostalo smo odigrali na vrhunskom nivou. Možemo biti ponosni na ovakav uspjeh. Šteta da to nije okrunjeno polufinalom, bilo bi nam svima ljepše. Što se mene tiče, dobro se osjećam. Ima sigurno par igrača koji su nas vukli, mislim pritom na Musu, Karačića i Duvnjaka, oni su sigurno iscrpljeni. Treba zato dobro rasporediti minutažu u utakmici”,  kazao je Horvat.

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša na SP-u zna otkud će hrvatskoj reprezentaciji prijetiti najveća opasnost protiv Šveđana u utakmici koja započinje u 20:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Čeka nas jaka reprezentacija koja igra brz rukomet. Imaju stvarno jaku polukontru i brzi centar. Morat ćemo biti jako oprezni. Obrana mora biti na razini kao u zadnje dvije utakmice, kad smo bili čvrsti i kompaktni. Oni imaju dosta dobra krila, pogotovo lijevo, tako da na njega moramo pripaziti. Pokušat ćemo ih dobiti njihovim oružjem, dakle kontrom i polukontrom…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.