Adrijan Vuksanović izabran za predsjednika političke stranke Hrvata u Crnoj Gori

Foto: snimka zaslona

Zastupnik u crnogorskom parlamentu Adrijan Vuksanović izabran je u subotu za predsjednika Hrvatske građanske inicijative (HGI), jedine političke stranke Hrvata u Crnoj Gori, na 5. Saboru te stranke koji je održan u Tivtu.

Vuksanović je najavio da će HGI dodatno ojačati svoju političku pozicioniranost, uz novu energiju i novu dinamiku.

“Radit ćemo i dalje na jačanju našeg hrvatskog identiteta, a istovremeno i državnog subjektiviteta Crne Gore. Na taj način pokazat ćemo komplementarnost u očuvanju nacionalnih i identitetskih odrednica i lojalnosti državi u kojoj živimo”, kazao je Vuksanović.

Na hrvatskog zastupnika u Crnoj Gori zaletio se auto

Kotorska biskupija: Bokeljsku mornaricu očuvali su i baštine ju Katolici i Hrvati

Marija Vučinović više nije čelnica hrvatske parlamentarne stranke u Crnoj Gori

Crna Gora isplatila 1,43 milijuna eura Hrvatima zatočenim u logoru Morinj u Boki kotorskoj, stigle nove tužbe

Hrvati u Crnoj Gori zbog financijskih problema gube Hrvatski glasnik, jedini tiskani medija Hrvata u Crnoj Gori

Jačajući sebe, jačamo multinacionalnu i multikulturalnu Crnu Goru, poručio je novi predsjednik HGI.

“Mi smo u Crnoj Gori autohton narod, Crna Gora je naša domovina, a kako kaže naš slogan s prethodnih izbora “Naše srce je hrvatsko”, koje će i dalje davati sve za prosperitet crnogorskog društva i svih građana”, zaključio je Vuksanović.

Saboru HGI, kako se čulo na svečanom dijelu koji je bio otvoren za javnost, od 115 pozvanih prisustvovalo je 83 delegata. Među sudionicima najvećeg stranačkog skupa nije bilo dosadašnje predsjednice HGI-a, ministrica bez portfelja u crnogorskoj vladi Marije Vučinović, kao i nekih njeni bliski suradnici.

Središnji odbor HGI, nad kojim su kontrolu u međuvremenu preuzeli Vuksanović i član Predsjedništva HGI Zvonimir Deković, u veljači je smijenio Mariju Vučinović s mjesta predsjednice stranke, što je ona osporila i trenutno pred Upravnim sudom vodi spor za povrat na čelo HGI-a.

Diplomirani inženjer elektotehnike Adrijan Vuksanović rođen je u Kotoru 1980. godine, zastupnik je HGI u parlamentu Crne Gore te je i član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan domovine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina