Iz Sarajeva opet najavljeno kašnjenje brojanja glasova na izborima u Mostaru

Mostar
Mostar, 22.12.2020. - U Mostaru je u utorak počela provjera biračkoga materijala i brojanje listića sa 45 izbornih mjesta gdje su utvrđene nepravilnosti, dok je Hrvatski narodni sabor BiH zatražio ostavke izborne administracije te poništavanje rezultata s kompromitiranih birališta. foto HINA/ Zoran KREŠIĆ/ ml

”Postoji mogućnost da će samo brojanje te kategorije listića početi sutra u popodnevnim satima”, priopćilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH.

”Sutra, 27.12.2020. godine se u Glavnom Centru za brojanje vrše pripremne radnje kako bi se pristupilo brojanju glasačkih listića birača koji su glasovali putem pošte.

I ovisno od dinamike pripreme postoji mogućnost da će samo brojanje te kategorije listića početi sutra u popodnevnim satima”, priopćilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Naime, u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj Zetri, broje se listići s biračkih mjesta za glasovanje u odsustvu, glasački listići iz inozemstva, glasački listići birača koji su glasovali putem redovitih i COVID-19 mobilnih timova, glasački listići birača koji su glasovali na nepotvrđenim glasačkim listićima i provodi se brojanja listića po naredbama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

>Bušić o Hrvatima u BiH i izborima u Mostaru: ‘Hrvati su skoro pa dekonstituirani’

”Prve aktivnosti Glavnog centra za brojanje u vezi s izborima u Mostaru počele su dan nakon izbora.

Glavni centar za brojanje u skladu sa Planom rada ne radi u dane praznika 25 i 26.12.2020. godine i neće raditi 1. i 2.1.2021. godine kao ni 6. i 7.1.2020. godine.

Izborni promatrači akreditirani za promatranje rada Glavnog centra za brojanje imaju pravo promatrati sve aktivnosti koje se provode u Glavnom centru za brojanje”, navelo je državno izborno povjerenstvo.

Prema dosada prebrojanim glasovima 36,51 % ima HDZ BiH, dok koalicija SDA, SBB, DF, SBIH, BPS – S. H. ima 30% glasova. Iza njih je je blok SDP BIH i Naša stranka s 13,19% glasova, a na četvrtom mjestu je Hrvatska republikanska stranka sa 7,43 posto glasova.

Izbori su se održali 20. prosinca, a na čak 70 mjesta Gradsko izborno povjerenstvo je odobrilo ponovno prebrojavanje glasačkih listića. Međutim, nakon što je Komšić u izjavi za medije predložio da se glasovi ponovno prebroje u Sarajevu, to je i odobreno.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr