Molitvom i kolom Bokeljske mornarice 1210. put odana počast sv. Tripunu

Kotor,03.02.2019 - Sveti Tripun, zaštitnik biskupije i grada Kotora, proslavljen je u nedjelju 1210. put, u nazoènosti velikog broja hodoèasnika, graðana i vjernika Boke kotorske. Sveèanošæu ispred glavnih gradskih vrata, prijavkom i predajom zastave, doèekani su odredi Bokeljske mornarice iz Tivta i Herceg Novog, a potom je formiran odred Bokeljske mornarice koji se u pratnji gradske glazbe Kotora i Tivta uputio pred katedralu Svetog Tripuna. foto HINA/ ik

Sveti Tripun, zaštitnik biskupije i grada Kotora, proslavljen je u nedjelju 1210. put, u nazočnosti velikog broja hodočasnika, građana i vjernika Boke kotorske.

Svečanošću ispred glavnih gradskih vrata, prijavkom i predajom zastave, dočekani su odredi Bokeljske mornarice iz Tivta i Herceg Novog, a potom je formiran odred Bokeljske mornarice koji se u pratnji gradske glazbe Kotora i Tivta uputio pred katedralu Svetog Tripuna.

Kotorska biskupija: Bokeljsku mornaricu očuvali su i baštine ju Katolici i Hrvati

Admiralu Bokeljske mornarice Antunu Sbutegi predat je prijavak, izvršena je smotra mornara, ispaljen počasni plotun, nakon čega je Bokeljska mornarica odigrala tradicionalno kolo svetog Tripuna.

Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski.

U ime domaćina, kotorske biskupije, vjernike i hodočasnike pozdravio je kotorski biskup mons. Ilija Janjić, koji je istakao da euharistijskom slavlju prisustvuje rekordnih četiri nadbiskupa i tri biskupa.

Osim brojnih vjernika iz Boke i hodočasnika iz Hrvatske slavlju su prisustvovali Aleksandar Bogdanović ministar kulture Crne Gore, Marija Vučinović ministrica bez portfelja, veleposlanik Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić te članovi diplomatskog zbora.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina