(VIDEO) Ministar Bauk priznao: Htjeli smo istospolne veze izjednačiti s brakom kroz obiteljski zakon, ali nas je spriječio referendum!

Ministar uprave Arsen Bauk, pokretač hrvatskog Zakona o životnom partnerstvu, o državnom trošku, u Crnoj Gori sudjeluje na 3. međunarodnom forumu IDAHO 2015. koji pod nazivom “Suzbijanje zločina iz mržnje i nasilja” obilježava ovogodišnji Međunarodni dan protiv homofobije, transfobije i bifobije, objavilo je Ministarstvo uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priloženom videu možete, između ostalog, čuti kako ministar Bauk priznaje da je Kukuriku vlada status homoseksualnih parova htjela regulirati putem Obiteljskog zakona, ali ih je u tome spriječio referendum, pa su morali ići na Zakon o životnom partnerstvu. Htjeli smo biti prvi u regiji, izjavio je Arsen Bauk.

“Tijekom 2014. godine donijeli smo Zakon o životnom partnerstvu. Izjednačili smo sve što smo mogli osim samog naziva brak i prava na posvajanje djece u istospolnim zajednicama. Dok smo pripremali zakon imali smo i referendumsku inicijativu koja je tražila da se u Ustavu RH brak definira kao zajednica muškarca i žene. Ipak, nisu uspjeli spriječiti Zakon o životnom partnerstvu. Zbog građanske inicijative, referenduma o braku i toga što je u Ustavu brak definiran kao zajednica muškarca i žene, nismo imali mogućnost životno partnerstvo uključiti u Obiteljski zakon,  ali smo donijeli Zakon o životnom partnerstvu”, javno je priznao ministar Bauk.

Bauk lagao da vlada nema namjeru izjednačiti istospolnu vezu i brak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Arsen Bauk je tijekom prikupljanja potpisa i referendumske kampanje u mnogo navrata tvrdio kako nije bilo nikakve namjere aktualne vlade da zjednači istospolnu vezu i brak.

U ime obitelji zatražila je ocjenu ustavnosti Zakona o životnom partnerstvu, no Ustavni se sud već više od godinu dana nije očitovao.

Arsen Bauk je, osim što je nametnuo Zakon o životnom partnerstvu kojim je, de facto, izjednačio istospolnu vezu i brak, namjerno i svjesno – kako sam tvrdi- ignorirajući volju većine birača izraženu na referendumu –  iznosio  lažne informacije o tome uračunavaju li se hrvatski birači sa prebivalištem izvan Hrvatske u 10% biračkog tijela koje se treba izjasniti za raspisivanje referenduma. Ustavni sud potvrdio je ono što jasno piše u Ustavu RH – da se računa 10% od broja birača koji imaju prebivalište u Hrvatskoj. U toj je fazi tvrdio kako U ime obitelji treba prikupiti 450 000 potpisa za referendumsku inicijativu “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime obitelji je nakon toga dokazala da Arsen Bauk manipulira brojem birača u Republici Hrvatskoj te da zbog toga što osim popisa birača manipulira i registrom birača – u Hrvatkoj imamo oko 3,5 milijuna punoljetnih osoba, dok Bauk tvrdi da imamo 4 milijuna birača.

Na skupu u Crnoj Gori sudjelovalo je 230 predstavnika, među kojima su bili i srpska ministrica bez portfelja  Jadranka Joksimović, finska ministrica pravde  Anna-Maja Henriksson, nizozemska ministrica prosvjete, kulture i znanosti  Jet Bussemaker, malteška ministrica za društveni dijalog, potrošačka pitanja i građanske slobode  Helena Dalli i švedska ministrica za kulturu i demokraciju  Alice Bah Kuhnke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri su potpisali Zajedničku izjavu o suzbijanju zločina iz mržnje i nasilja nad LGBTI osobama, naglašavajući važnost promicanja zajedničke politike o jednakosti, različitosti i uključivanju LGBTI osoba.

U radu Foruma bile su zastupljene i visoke delegacije iz Južne Afrike, Italije, Slovenije, Slovačke, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Islanda, Luksemburga, kao i Europske Unije, Europskog Vijeća i OSCE-a.

Prvi IDAHO forum održan je 2013. godine u Nizozemskoj, drugi prošle godine na Malti, a treći u Budvi, u Crnoj Gori.

ILGA- lobistička homoseksualna krovna udruga – hvali nametnuti zakon o životnom partnerstvu ministra Bauka

Iako je pučka pravobraniteljica Lora Vidović izvijestila UN da su narušena prava homoseksualnih osoba u Hrvatskoj referendumom o braku – prema lobističkoj, krovnoj udruzi ILGA – od 49 eurpskih država, Hrvatska je na petom mjestu ljestvice “prava” homoseskualaca – pri čemu su na vrhu ljestvice one država koje su potpuno redefinirala brak i izjednačile istospolnu vezu i brak dopuštajući lezbijkama i homoseksualcima posvajanje djece i dobivanje djece surogatstvom i in vitro oplodnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška,Finska i Nizozemska – prema lobističkoj udruzi ILGA – iza Hrvatske

Na vrhu ljestvice, ispred Hrvatske, su Velika Britanija (86 posto), Belgija (83 posto), Malta (77 posto) i Švedska (72 posto), a najnižu razinu “prava” istospolnih parova kako ih vidi LGBT lobistička udruga – ILGA – ostvaruje se u Azerbajdžanu, Rusiji, Armeniji i Ukrajini – manje od deset posto.

Rang-lista je sastavljena na temelju šest osnovnih kriterija: jednakost i nediskriminacija, obitelj, zločin iz mržnje, zakonsko prepoznavanje roda uz poštivanje tjelesnog integriteta, sloboda okupljanja, udruživanja i izražavanja te azil.

Što su uistinu homofobija, transfobija i bifobija?

Homofobija, transfobija i bifobija su termini koji se koriste za etiketiranje svih onih koji javno upozoravaju na negativne posljedice homoseksualnog načina života – zdravstvene, psihološke, emocionalne i društvene.

Tako je homofobija termin kojim se želi označiti strah i/ili averziju prema osobama koje odabiru živjeti hoomoseksualnim životnim stilom.

Transfobija je termin kojim se želi označiti strah, averziju ili diskriminaciju osoba čiji se rodni identiteti, izgled ili ponašanja razlikuju od društvenih normi.

Terminom bifobija želi se označiti strah, mržnja, predrasude ili diskriminacija prema osobama biseksualne orijentacije i uključujući osobe koje su tako percipirane.

Zanimljivo je kako i stručnjaci kritiziraju takve termine, s obzirom da se kod osoba koje ne podržavaju takav način života ne primjećuje  strah od homoseksualaca – što bi bio preduvjet da se govori o “fobiji”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.