Više od 750.000 sudionika na Hodu za život u Peruu

Četvrtu godinu za redom, Peruanci su u golemom broju izašli na ulice Lime u mirnom hodu za zaštitu života od začeća do prirodne smrti. Organizatori ovogodišnjeg Hoda za život, koji se odvio u subotu 12. ožujka, rekli su da je više od 750 tisuća ljudi sudjelovalo u događaju.

Fuimos 750, 000 quienes marchamos en defensa de #NuestroPrimerDerecho ¡La vida! ☺ ✌ #MarchaPorLaVida

Posted by Marcha por la Vida on 12. ožujka 2016

Hod za život je miroljubiv hod građana kojim građani izražavaju zajedničku potporu nerođenom djetetu i njegovoj majci te osvješćuju javnost o vrijednosti i dostojnstvu ljudskog života. Kako prenosi LifeSiteNews, Hod se protegnuo se kroz više gradskih četvrti i okončao na plaži Costa verde. Među govornicima bila je i Lianna Rebolledo, žrtva silovanja koja je zatrudnjela s 12 godina, ali je odbila pobaciti svoje dijete. Prisutno je bilo više predsjednički i potpredsjedničkih kandidata, koji su dali izjave u podršku prava na život.

Peru, kao i druge zemlje Latinske Amerike koje štite život od začeća, izložen je pritisku međunarodnih aktivista za pobačaj. Premda su peruanski zakoni za zaštitu života nerođenog djeteta više puta bili obranjeni u parlamentu, prošle godine je ministarstvo zdravstva izdalo nacionalnu zdravstvenu regulaciju koja je za cilj imala „standardizirati pobačaj“ u slučajevima kad je zdravlje majke ugroženo. Time se željelo zaobići aktualne zakone i peruanski ustav, koji u prvom članku ističe da je „zaštita čovjeka i poštovanje njegova dostojanstva temeljna svrha društva i države“. Prema nedavnom istraživanju, 89% Peruanaca odbacuje pobačaj.

Les dejamos algunas fotos de los que fue la #MarchaPorLaVida 2016

Posted by Marcha por la Vida on 13. ožujka 2016

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Vatikanski radio
Photo: fb