Čokoladna torta bez brašna – desert kojem je teško naći zamjerku!

Foto: slatkisvijet.com

Ukusna i sočna, čokoladna torta bez brašna desert je kojem ćete teško pronaći kakvu zamjerku. Priprema se jednostavno, a okus joj je fantastičan, ističe Slatki svijet koji donosi recept!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

170 g tamne čokolade
95 g maslaca sobne temperature
6 jaja
100 g bijelog šećera
100 g smeđeg šećera
prstohvat soli
1 žlica ekstrakta od vanilije

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 180°C, pripremite kalup promjera 22cm (obložite ga papirom za pečenje).

Čokoladu i maslac otopite na pari.

U čistoj posudi izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajte pola šećera i miksajte par minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj posudi pjenasto izmiksajte žumanjke i preostali šećer, dodajte sol, ekstrakt od vanilije i otopljenu čokoladu te sve dobro izmiksajte.

Smjesi pridružite bjelanjke. Ne koristite mikser! Bjelanjke umiješajte ručno.

Izlijte smjesu u kalup, pecite oko 40 minuta. Čačkalicom provjerite je li torta gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPOMENA: Smjesa će se tokom pečenja dignuti, međutim nakon što je izvadite će splasnuti.

Slatki savjet

Tortu poslužite sa šlagom ili kuglicom sladoleda po želji uz svježe voće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.