Ukusna i sočna, čokoladna torta bez brašna desert je kojem ćete teško pronaći kakvu zamjerku. Priprema se jednostavno, a okus joj je fantastičan, ističe Slatki svijet koji donosi recept!
Sastojci
170 g tamne čokolade
95 g maslaca sobne temperature
6 jaja
100 g bijelog šećera
100 g smeđeg šećera
prstohvat soli
1 žlica ekstrakta od vanilije
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C, pripremite kalup promjera 22cm (obložite ga papirom za pečenje).
Čokoladu i maslac otopite na pari.
U čistoj posudi izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajte pola šećera i miksajte par minuta.
U drugoj posudi pjenasto izmiksajte žumanjke i preostali šećer, dodajte sol, ekstrakt od vanilije i otopljenu čokoladu te sve dobro izmiksajte.
Smjesi pridružite bjelanjke. Ne koristite mikser! Bjelanjke umiješajte ručno.
Izlijte smjesu u kalup, pecite oko 40 minuta. Čačkalicom provjerite je li torta gotova.
NAPOMENA: Smjesa će se tokom pečenja dignuti, međutim nakon što je izvadite će splasnuti.
Slatki savjet
Tortu poslužite sa šlagom ili kuglicom sladoleda po želji uz svježe voće.