(VIDEO) Pogledajte Marasovu samopromociju u EU parlamentu: Nakon potpunog potonuća stranke, SDP se odlučio za politički zaokret

Foto: Fah

Na sjednici Europskog parlamenta sudjelovala je saborska delegacija. SDP-ovci Gordan Maras i Damir Mateljan priliku su iskoristili za samopromociju, uručivši pritom poruku predsjedniku EU parlamenta, Antoniju Tajaniju, kojom su mu poručili da treba dati ostavku zbog nedavne izjave o “talijanskoj Dalmaciji i Istri”.

”Upravo sam u European Parliament predao Plenkovićevu prijatelju Tajaniju ovu poruku koju sam napisao na svojem name tagu. Video ću objaviti malo kasnije!
Rekao mi je: ‘Oh, thank you!”’ napisao je Maras na Facebooku.

”Ove dvije ćelave glave u EU parlamentu, to smo kolega Maras i ja. Dok je predsjednik Europskog parlamenta, gospodin Tajani govorio, iz protesta spram njegove izjave o talijanskoj Istri i Dalmaciji, okrenuli smo mu leđa i napustili dvoranu”, napisao je Damir Mateljan.

A ako je suditi prema ranijoj izjavi SDP-ovog Branka Grčića koji koordinira izradom SDP-ovog programa za EU izbore, socijaldemokrati su odlučili napraviti politički zaokret, stoga se ovaj Marasov i Mateljenov potez može promatrati i kao pokušaj promocije SDP-a u “novom ruhu”.

Naime, nakon potpunog potonuća ove stranke, SDP je odlučio upotrijebiti desni politički koncept –  suverenizam, otkrio je Grčić.

“Mi u SDP-u nipošto nismo euroskeptici, ali jesmo suverenisti, a to znači ozbiljni političari koji brinu o vlastitoj državi i narodu. Plenkovićeva Vlada vodi nekonzistentnu politiku i bespogovorno prihvaća sve zahtjeve koji stižu iz Europske komisije pa će, primjerice, zbog takvog odnosa radnici u Hrvatskoj morati raditi do 67. godine. ”, ispričao je Branko Grčić za Jutarnji list.

Podsjetimo, prema istraživanjima iz siječnja, SDP je imao svega 14,3 posto potpore birača.

Izvor: narod.hr