Majetić: Investitori Hrvatsku smatraju nesigurnom i nepredvidljivom zemljom

Ovoga vikenda puno se govorilo o mogućnosti da tvrtka Rimac automobili premjesti sjedište tvrtke u inozemstvo. Navodno postoji mogućnost da će to od njih tražiti investitor. I poduzetnik Hrvoje Prpić potom je izjavio da će svoje tvrtke prebaciti u London.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je to tako, za Studio 4 komentirali su glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić i Ivan Jelušić, osnivač hrvatskog hardverskog sturtupa u:Plug.

“Nažalost, to je nešto o čemu mi u HUP-u govorimo zadnjih 5,6 godina, da je poslovna klima u Hrvatskoj vrlo vrlo loša, da se u Hrvatskoj ne isplati voditi i raditi biznis, naročito kada govorimo o investitorima koji bi trebali doći u Hrvatsku ili našim investitorima koji u Hrvatskoj imaju novaca koji bi trebali investirati, vidimo da se to ne dešava, a razlog je upravo to što je Hrvatska percipirana kao nesigurna i nepredvidljiva zemlja”, naglasio je Majetić.

Rekao je kako u Hrvatskoj vlada atmosfera da ljudi o poslodavcima ne misle dobro, da svaki drugi građanin misli da je poslodavac loš čovjek koji ne plaća nekome nešto. S druge strane imate zakonsku legislativu koja je nepredvidljiva, koja je netransparenta, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“u:Plug je tvrtka koja se prije svega bavi izumom novih inovativnih fizičkih proizvoda. Tvrtka koja stoji iza naših proizvoda je bugarska tvrtka, mi smo tamo prije godinu i pol dana osigurali strani kapital kojeg smo nakon kratke akceleracije u Bugarskoj jednostavno spustili u hrvatsko gospodarstvo, ovdje pokrenuli operacije, ovdje pokrenuli nekakvu mini proizvodnju koju imamo”, rekao je Jelušić.

Istaknuo je kako je iz pozicije investitora i poduzetnika uvijek bitno da se nađu efikasne političke, porezne i ekonosmke modele jer će to omogućiti njihovim incvesticijama da se oplode. “Činjenica da se mijenjaju zemlje sjedišta neke tvrtke ne utječe na samo poslovanje te tvrtke, vjerujem da ni gospodin Rimac ni gospodin Prpić neće svoje zaposlene seliti u neku drugu zemlju gdje su im novonastala sjedišta”, rekao je Jelušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.