Grčić: bombardirat ćemo javnost pripremljenim projektima

Do kraja 2016. Hrvatske ceste namjeravaju izgraditi most Čiovo-Trogir, zapadnu obilaznicu Splita kod Kaštela te vodičku obilaznicu. Nadaju se da će za te projekte iz europskih fondova uspjeti dobiti 80 od ukupno 200 milijuna eura. Za Pelješki most radi se studija izvedivosti koja je važna kao uvod u najzahtjevniji dio projekta – razgovor s Europskom komisijom oko mogućnosti sufinanciranja.

Na konferenciji za novinare ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je rekao kako Hrvatske ceste usporedo s natječajima za realizaciju ovih triju projekata aplicira za sufinanciranje iz EU fondova, s velikom vjerojatnošću da će ta sredstva i dobiti. Za sva tri projekta moguć je udio sufinanciranja iz europskih fondova do 80 posto.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić kazao je da je riječ o projektima od iznimnog značaja koji će bitno poboljšati kakvoću života tamošnjeg stanovništva. Najavio je da će Vlada u razdoblju koje slijedi, javnost “bombardirati” projektima pripremljenim za bespovratno sufinanciranje iz europskih fondova, koje je, prema njegovim riječima, pripremala dvije godine.

Što se tiče Pelješkog mosta, ministar Hajdaš Dončić podsjeća da je studija predizvodivosti pokazala da je most najbolje rješenje za povezivanje krajnjeg hrvatskog juga s ostatkom zemlje te da slijede izrada studije izvodivosti, ishođenje građevinske dozvole i potvrda glavnog projekta pa tek onda finalni razgovor o mogućnosti postotka sufinanciranja za sredstva EU-a u njegovoj izgradnji.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt.hr
Photo: fah