Dr. sc. Ljiljana Zmijanović za Narod.hr: Ravnateljica NP Krka Nella Slavica u cijelosti je prepisala Koncepciju rada i razvoja

Foto: Ljiljana Zmijanović

Javnost je u posljednje vrijeme pratila događaje vezane uz natječaj za ravnatelja NP Krka, na kojem je izabrana Nella Slavica, dok je jedina doktorica znanosti među kandidatima i nezaposlena hrvatska braniteljica, Ljiljana Zmijanović, uložila žalbu na te rezultate.

Dr. sc. Zmijanović također je tražila uvid u natječajnu dokumentaciju, te nam, nakon cijelog postupka, komentirala ovaj slučaj.

Osim što je istovremeno bila u HDZ-u i HNS-u nova ravnateljica NP Krka nije magistra ekonomije!

U nastavku njezin komentar donosimo u cjelosti.

Ravnateljica NP Krka Nella Slavica – u cijelosti prepisala Koncepciju rada i razvoja

“Nadležni ministar Tomislav Ćorić koji je imenovao i ovlastio stručno Povjerenstvo, jednako kao i ministar Kuščević konstantno naglašavaju kriterij stručnosti kao onaj bitan kriterij odabira Nelle Slavice kao Ravnateljice, ne samo to, već je i u samom rješenju o imenovanju Ravnateljice NP Krka od 7.2.2019. jasno navedeno da je ministar u obzir uzeo ‘Koncepciju rada i razvoja imenovane, rezultat postignut na razgovoru i dosadašnje radno iskustvo Nelle Slavice’.

Zahvaljujući činjenici da se zbog pokrenutog Upravnog spora dio natječajne dokumentacije našao izvan skrivenih arhiva i omota spisa ministarstva došli smo do frapantnog saznanja o ‘stručnosti’ odabranog kandidata sjajno manifestiranog kroz Koncepciju rada i razvoja JU NP Krka autorice Nelle Slavice. Gotovo je nevjerojatno da čitavu hrvatsku javnost nadležni ministri Ćorić i Kušćević u konačnici uvjeravaju u stručnost izabrane ravnateljice i pri tome prešućuju da gotovo u cijelosti Koncepciju tvore doslovno loše prepisani opći akti i planski dokumenti.

(VIDEO) Nakon afere s dvije stranačke iskaznice i diplomom, Nella Slavica prvim potezima izazvala bijes u NP Krka

Ista je izrađena s jasno utisnutim logotipom NP Krka, kojeg je nemoguće ne uočiti i koji se nalazi na svim stranicama Koncepcije, a neovlaštena uporaba kojega je kažnjiva temeljem zakona. Ova okolnost nije nimalo zanemariva uzmemo li u obzir da časom podnošenja natječajne dokumentacije Nella Slavica nije bila djelatnik JU NP Krka, pa je logično pitanje s kojim pravom koristi službeni logo.

Kao da sramota samim time nije dovoljna nova Ravnateljica ne zna kako se zove nadležno ministarstvo zaduženo za upravljanje NP Krka, citiram:

‘JU NP Krka u nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH…’ (Koncepcija, str.3.), odnosno, doslovce prepisana rečenica iz dokumenta koji datira iz vremena kada se nadležno ministarstvo tako i zvalo.

Vizija, stožerna misao koja vodi u promišljanje razvoja NP Krka nove Ravnateljice, koju je integrirala u svoju koncepciju doslovno je prepisana iz Plana upravljanja (str. 14.), a dokument iz kojega je prepisana datira iz 2011. godine.
Da nije istinito, bilo bi užasno smiješno!

(FOTO) Dr. sc. Ljiljana Zmijanović otkrila da je nova ravnateljica NP Krka, Slavica s iskaznicom HDZ-a i HNS-a, prepisala program iz starih akata!

Za razliku od nestrukturiranog intervjua, koji je čisto subjektivna ocjena provoditelja intervjua – članova povjerenstva i samim time ne može biti objektivni materijalno-pravni dio onog zaključka o kvaliteti kandidata, Koncepcija rada i razvoja jest materijalni dokaz kvalitete odabranog kandidata, jer se upravo u toj koncepciji sublimira, na jasan i dokaziv način predstavljeni model upravljanja nacionalnim dobrom. Ne bismo li trebali zaključiti da je onaj minimum truda uloženog u koncepciju bar približan odraz kvalitete odabranog kandidata, zar ne?

No, ne govori li ta činjenica više o odabranom stručnom povjerenstvu koji su upravo za tu svrhu i tako važan zadatak dobili specijalni mandat ministra Ćorića. Članovi stručnog povjerenstva ne mogu sebi dozvoliti da ne budu dobro upoznati s općim aktima. Tko su ti ljudi, članovi povjerenstva, da sebi daju za pravo ne prepoznati pravo žiga i znaka, kvalitetu koncepcije koja bi trebala odrediti tok upravljanja nacionalnim blagom RH, ili možemo zaključiti da nisu tražili ustanoviti stručnost kandidata?!

(FOTO) Hrvatska braniteljica i jedina doktorica znanosti među kandidatima za ravnatelja NP Krka o odluci ministra: ‘Ovo je nepoštivanje hrvatskih zakona i udar na znanost’

Treba se zapitati ocrtava li ovakav ‘background’ Nelle Slavice njezina Koncepcija, dokazano prepisana, upravo onaj stručni i etički integritet za koji se zalažu svi oni koji zdušno podržavaju Nellu Slavicu kao ‘najpogodnijeg’ kandidata, kako to rječito naglašava ministar Ćorić.

Parafrazirajući novu Ravnateljicu koja na kraju Koncepcije citira Alberta Einsteina:
„Zagledaj se duboko, duboko u prirodu, i tada ćeš sve bolje razumjeti“, autorica ovoga članka zagledala se duboko, duboko, u koncepciju Nelle Slavice i nije razumjela ništa!”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr