Radić (DP): Škoro jedini može pobijediti Tomaševića koji predstavlja anarho-liberalizam s natruhama komunizma

Foto: snimka zaslona

“Plenkovićev postotak šuta kada skida ministre, veći je nego Dražena Petrovića u NBA ligi”, izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić, komentirajući aferu Beroš i dodao: “U Hrvatskoj nije vijest kad se krade, nego kad se ne krade”.

“Andrej Plenković stvara dojam da je u državi sve krasno, sigurno, gospodarstvo raste, zdravstvo je, po njemu, potpuno u redu, lijekova ima, sve se plaća, ima čak i viška”, nabraja Radić, međutim, to baš i nije tako: “U stvarnosti, mi smo kao država potonuli, na svim nivoima i po svim parametrima.”

O Domovinskom ratu

“Svi Hrvati će se složiti da je Domovinski rat temelj naše države. Tako razmišlja svatko tko hrvatski diše, no, nama je potpredsjednik Vlade Boris Milošević, čovjek koji to nikada neće reći”, ističe Vukovarac Radić, koji je od prvoga dana bio uključen u obranu Hrvatske, a u Domovinskom ratu je izgubio strica i oca, kojeg još nije pronašao.

“Plenković potpredsjednika Miloševića i slične, vodi na Oluju, u Knin, Grubore… Sada, kada se bore na izborima u Vukovaru, nek’ tamo odvede sve te ljude, pa da vidimo koliko će glasova dobiti”, poručio je.

O Vukovaru

Na pitanje hoće li obraniti Vukovar od Plenkovićevog HDZ-a i Pupovčeva SDSS-a, Radić je odgovorio: “U ovoj se kampanji Vukovar više gotovo nigdje i ne spominje. HDZ zna da je njima Vukovar de facto izgubljena bitka i sada tu činjenicu pokušavaju gurnuti pod tepih, da se njihov poraz više ne spominje… Ivan Penava će biti gradonačelnik Vukovara i u slijedećem mandatu, usprkos svim prijetnjama i riječima Andreja Plenkovića da mi nećemo nikada, nigdje doći na vlast”.

O izborima

Plenkovićevu prijetnju, kojom “garantira” da Domovinski pokret nikada neće doći na vlast, Radić je protumačio na nekoliko načina: “Ili će nas uhititi ili će nas pokrasti na izborima! Ili Plenković zna nešto, što mi ne znamo… U jednom demokratskom društvu, to je krajnje neprimjereno. Plenkoviću, kao velikom europejcu, takve su stvari dopuštene, a kada bi tako nešto izjavio netko od nas, to bi bio skandal svjetskih razmjera.”

Posebno se osvrnuo na koaliciju HDZ-a i SDSS-a: “Oni će 16. svibnja vidjeti što narod misli o toj njihovoj koaliciji. Ako je Plenković baš takav frajer, ako ima koalicijske partnere kakve ima, neka ide s njima svuda na izbore, to je nešto najnormalnije. Međutim, neće oni ići otvoreno, oni to rade skriveno… Dobro znamo da po svim selima oko Vukovara, s većinskim srpskim stanovništvom, lobiraju da se glasa za HDZ”.

O vanjskim poslovima

“Moram se najprije ispričati sveukupnoj javnosti jer sam i ja bio jedan od onih koji je rekao da bih Plenkovića podržao za ministra vanjskih poslova… No, kada vidimo kakva je situacija, kako nam država stoji, kako se osjeća narod i kakve imamo saveznike, jasno je da on to nije zaslužio. Dobro znamo da vanjske poslove u stvarnosti vodi Andrej Plenković, iako je Grlić-Radman nominalno ministra vanjskih poslova Pogledajte položaj Hrvata u Vojvodini, malo je reći da je katastrofalan… Hrvatski veleposlanik u Beogradu, Hidajed Biščević, nije u godinu i pol dana primio Tomislava Žigmanova. Nije ga ni posjetio, ni nazvao… Za koga on radi, koga on štiti tamo?! U Bosni i Hercegovini imamo Hrvate koji su na rubu opstanka”, kaže Radić.

“Zadnji se puta nešto slično događalo davne 1689. godine, kada je Eugen Savojski prodro u Bosnu, pa je sa sobom povukao katolike i Bosna je bila ispražnjena od katolika, koji su tada pali na 12, 13 posto… U ovim se trenucima, u Bosni događa nešto slično… U Crnoj Gori smo izgubili zastupnika u Skupštini, velikim dijelom i našom krivnjom… S druge strane, pitam se tko je u ovom trenutku pravi saveznik Hrvatske? Koga mi to imamo uz sebe?! Imamo sluganski odnos prema Europskoj komisiji, prema Njemačkoj i Francuskoj, ako to nije i nešto gore od sluganskog… U ovom trenutku bolji odnos sa Angelom Merkel ima Aleksandar Vučić, a to se vidi po dosta stvari koje Srbiji prolaze, dok nama ne prolazi gotovo ništa”, dodaje.

O gospodarstvu

“Oni se izvlače na Covid krizu, no, to im baš i ne prolazi… Mi jednostavno nemamo nikakav temelj za gospodarski oporavak i razvoj. Proučio sam Plenkovićev plan nacionalnog oporavka i rekao bih da je to sastavak na nivou djeteta iz šestog razreda osnovne škole”; poručuje Radić.

Većina kadrova u ovoj Vladi su poslušnici, smatra Radić: “To su poslušnici koji će bespogovorno izvršavati svaku zapovijed Andreja Plenkovića. Nema toga što on njima ne bi naredio, a oni ne bi izvršili… To nisu ministri, to su poslušnici koji po vertikali sprovode njegove ideje.”

Nastavio je o stanju obrane i nacionalne sigurnosti: “Nas je prestigla Srbija prije dva-tri mjeseca i to su zaključci relevantnih stručnih časopisa… Prestigli su nas po prvi puta nakon ’95. i sada smo u podređenom vojnom položaju, u odnosu na Srbiju”.

O koaliciji s HDZ-om i SDP-om

“Da smo htjeli biti, mi bismo bili na vlasti,” tvrdi zamjenik predsjednika DP-a i najbliži suradnik Miroslava Škore: “No, mi sa ovakvom vlašću i ovakvim načinom vladanja ne želimo imati veze.”

“Kakvi bi mi to bili ljudi da sada koaliramo sa HDZ-om ili SDP-om?! Mi ne koaliramo ni sa HSLS-om, Reformistima, ne daj Bože – SDSS-om i sličnim strankama. Pa, to su stranke koje su nas dovele do situacije u kojoj jesmo”, poručuje.

“Način vladavine Andreja Plenkovića Hrvatskom, najusporediviji je s vremenom vladavine Khuena Hédervárya,” rezolutan je Radić.

“U to vrijeme je Héderváry uspio raskoliti domoljubne stranke, uspio je raskoliti Starčevićevu stranku na dva dijela, jedan dio pripojiti unionistima i u Narodnu stranku. Uspio je iskoristi zanos i dobroćudnost jednog Strossmayera, koji je vjerovao u nekakve ideje, pa je bio grdno razočaran. U tom trenutku je Khuen Héderváry vladao sa srpskim strankama u Saboru i doveo je Hrvatsku u jedan stupanj nazadovanja, koji do tada nije bio viđen. U to doba je iseljavanje Hrvata bilo masovno, događao se pad stanovništva neviđenih razmjera, baš kao i dana Srbi su imali svoje novine ‘Srbobran’, pa ‘Vrač pogađač’. Frano Supilo je pokušavao tiskati nekakve novine, nešto su tiskali i pravaši okupljeni oko Franka… I tada je Hrvatska bila u velikoj narodnoj apatiji, nije se ni nazirao izlaz… Na kraju apatije je došla i pjesma ‘Ustani bane’… Iz ratne pobjede bana Jelačića, krivim politikama došli smo u situaciju da je Hrvatska bila na koljenima. Kada gledamo povijesni kontekst – i danas se ponavlja nešto gotovo identično, samo s krivim akterima. Naše pobjede postaju porazi, a žalosno je što se onda čovjek odgovoran za takvo stanje zvao Khuen Héderváry, a ovaj danas zove se malo drukčije – Andrej Plenković”, kaže.

O Pupovčevim ‘Novostima’

Kao jedan važan dokaz Plenkovićeve kontrole nad medijima, Radić je spomenuo slučaj Pupovčevih Novosti, koje su nedavno cenzurirale kolumnu protiv aktualnog šefa HDZ-a i Vlade: “Taj slučaj možda najbolje oslikava tajni deal koji je na djelu u Hrvatskoj. Imate Novosti koje godinama i desetljećima pišu sve najgore o predsjedniku Tuđmanu. Imali su naslovnicu s Thompsonom, kojem su stavili srp pod grlo, izruguju se s pokojnim ministrom obrane Gojkom Šuškom, pišu sve najcrnje o braniteljima, o Oluji, Hrvatskoj državi… I sve to može, ali kada veliki korifej Feral Tribunea Viktor Ivančić napiše tekst, koji čak nije ni toliko protiv nego je tek blaga kritika Andreja Plenkovića, to ne može. Znači, sve se može napadati i ponižavati, ali kada se dođe do Andreja Plenkovića, onda se ništa ne smije! I to je deal. Taj čovjek je napravio deal sa svima da njegov lik i djelo budu zaštićeni…”

“Najgore od svega je što su uspjeli uvjeriti narod da promjene nisu moguće,” upozorava DP-ovac: “Naravno da se stvari mogu promijeniti na bolje, ja sam u to uvjeren! Postoje izbori, na izborima se uzme olovka i zaokruži se Domovinski pokret… Jedan od HDZ-ovih slogana za ove izbore glasi ‘Sad je bitno’, a to je nešto u čemu bi se s njima mogao složiti. Sad je bitno da se pošalje jasna poruka kako ovakav način vladavine, ovaj konglomerat krađe, lopovluka i rođaštva više ne prolazi…”.

O ‘gubitničkom mentalitetu’

Radić se u Bujici posebno osvrnuo na priče vladajućih o “gubitničkom mentalitetu” Miroslava Škore.

“Rezultat Miroslava Škore na predsjedničkim izborima je povijesno najveći rezultat kandidata koji nije iz dvije najveće stranke. Nitko nikada, ni blizu nije napravio takav rezultat i nitko nije osvojio više od 20 posto… Kažu da su MOST i Možemo veliki pobjednici zadnjih parlamentarnih izbora, a mi smo osvojili više mandata nego Možemo i MOST zajedno. I sada se to pretvara u neki “gubitak”, ja takvu matematiku ne mogu razumjeti. Zamislite tek “dušebrižnika” koji govore da Škoro ne bi trebao ići na izbore u Zagreb, da će izgubiti. O čemu mi pričamo?! Gospodin Škoro je predsjednik stranke, on je predsjednik gradske organizacije. Škoro će trčati tu utakmicu, odlučio se staviti u službu naroda, politike i treba izlaziti na svake izbore. A glede “dušebrižništva”, zamislite kako bi bilo da mi sad pričamo da Nikola Mažar ne bi trebao ići u Vukovar, jer će sigurno izgubiti?! Jadni Mažar… Ili Davor Filipović, od kojega HDZ u ovome trenutku zapravo odustaje i potajno podupire Jelenu Pavičić Vukičević”, kaže.

O anketama

“Kada je pred predsjedničke izbore, u petak, izašla anketa da Miroslav Škoro ima 16,2 posto, a on je za dva dana osvojio 24,5 posto, nitko nije takvo istraživanje proglasio lažnim i svjesnom manipulacijom, da tu ima zrnce profesionalizma, njima bi se zabranilo da rade takve stvari… I evo sada, Jelena Pavičić Vukičević naruči anketu od Kreše Macana, pa Krešo naruči istraživanje od IPSOS-a, pa onda taj isti Krešimir Macan, kao “neovisni analitičar”, priča o istoj toj anketi i u medijima tumači njezine rezultate. Smijeh živi”, priča.

O Škori kao kandidatu u Zagrebu

“Postoji još jedna anketa, u kojoj alibi kandidat HDZ-a odjedanput skoči za 6, 7 posto nakon izjave o tvornici cjepiva protiv raka,” narugao se Radić: “Ja bi ih zamolio da kada idu lagati i stvarati lažne slike, neka ipak budu malo bliže realnosti! Oni dobro znaju po svim tim anketama da je Miroslav Škoro, nažalost, drugi u Gradu Zagrebu. Ja bih rekao još uvijek drugi, jer mi mislimo pobijediti u Gradu Zagrebu, Škoro jedini ima potencijal da pobijedi Tomaševića, a sva ta silina napada koji ide na nas, rezultat je njihove realne spoznaje kako tko stoji.”

“Najveća noćna mora aktualne vlasti je da Miroslav Škoro uđe u drugi krug”, tvrdi Mario Radić.

O Tomaševiću

Mario Radić ne vjeruje “zelenom” Tomaševiću: “Volio bih da Tomislav Tomašević kaže je li ikada posadio neko drvo, zna li on to uopće napraviti?! Da bi bio zelen, ne moraš se tako zvati, nego nešto konkretno napraviti po tom planu… S druge strane, to je jedna maska tog ‘novog zelenog’. Kada Plenković HDZ gura ulijevo i kada između HDZ-a i SDP-a nestaju razlike, onda je vrlo bitno da se stvori neka lijevija opcija, pa da oni opet budu neki centar.”

“Pa, čovjek je prije par godina izjavljivao da je kapitalizam prijetnja planetu, da kapitalizam treba ukinuti… U programu su lansirali izraz ‘odrast’ kojim traže zaustavljanje rasta industrije i gospodarstva… Hvali se nekim ‘Institutom’ koji to uopće nije i kojeg su osnovali po zakonu u udrugama. Nije on tamo bio tek obični voditelj, on je raspolagao velikim parama i raspoređivao ih…”, ističe.

Mario Radić je posebno oštro osudio najave Tomislava Tomaševića o mogućem povratku Titova trga u Zagreb, pobijedi li na izborima: “Zlatko Hasanbegović je razmišljao treba li kao saborski zastupnik ulaziti u bitku za Zagreb ili ne, a kada je čuo izjavu kojom Tomašević želi vratiti Trg maršala Tita, odlučio se u bitku baciti punom snagom. Meni je na neki način drago da je Tomašević to rekao, on mora vratiti svoje dugove i mora se znati tko ga je doveo u poziciju, u kojoj je sada… Zna se dobro koje su to udruge, parade ponosa, to su ljevičarske udruge, to je Radnička fronta. To je nešto, što je bilo periferno u Hrvatskoj, a sada se okupilo na jednome mjestu i stvaraju zelenu famu koja je lažna. Iza tog zelenog krije se nekakav anarho-liberalizam s natruhama komunizma”, zaključio je.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.