(VIDEO) Peternel o pristranosti novinarke komercijalne televizije u razgovoru s homoseksualnim parom: ‘Gdje je nestala neutralnost?’

Foto: Sisačka biskupija

Dr.sc. Igor Peternel, bivši potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora na svom Facebook profilu reagirao je na prilog novinarke koja je dala svoje mišljenje o homoseksualnom paru koji ima namjeru posvajanja djeteta.

UIO: Posvajanje i udomljavanje djece od strane istospolnih parova nije u interesu djece

TV komentar: Zastupa li Nova TV interese djece ili LGBT aktivista?

Marijan Galeković: Čitajmo Ericha Fromma – majka i otac imaju izraženo različite uloge u odgoju djece

U prilogu je novinarka izrazila stav kako se nada da će par posvojiti dijete, što se kosi s pravilima novinarske struke koja navode objektivnost i nepristranost novinara.

Udruga Dugine obitelji školama i vrtićima planira dijeliti slikovnicu koja promovira posvajanje djece od strane LGBT parova

Peternelovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Novinarka Nova TV intervjuira gay par i zaključuje kako se “nada da će pobijediti sustav i udomiti dijete.”
Gdje je nestala neutralnost? Zašto ona u prilog trpa svoje privatne nade? To je otprilike kao da intervjuira Plenkovica pa izrazi nadu da će upravo on pobijediti na izborima”.

“Nadam se da će proći vaš zahtjev da ćete dobiti potporu koju su vam mnogi obećavali.”, izjavila je novinarka sugovornicima, a prilog možete pogledati ovdje.

Podsjetimo,  U ime obitelji ističe kako je u najboljem interesu svakog djeteta da odrasta uz biološkog oca i majku, a onda, ako to nije moguće, u zajednici koja je najsličnija onoj u kojoj dijete i dolazi na svijet te od Vlade očekuje da zaštiti interese djece.

U svibnju 2018. godine, sociolog Mark Regnerus sa Sveučilišta u Teksasu je u svom predavanju pod nazivom “Što znanstvena istraživanja otkrivaju o djeci koju podižu homoseksualni parovi?”, održanom u Zagrebu u organizaciji U ime obitelji i Hrvatskog katoličkog sveučilišta, istaknuo činjenicu da djeca u svom odrastanju, a i kasnije trebaju  “trajnu, stabilnu prisutnost majke i oca čija ljubav ih je začela ili zajednicu koja joj je najsličnija”.

Tu činjenicu potvrđuju brojna istraživanja provedena posljednjih godina.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr