2CELLOS 9. i 10. lipnja u ‘Lisinskom’

Zagreb, 2.6.2015.- Slavni virtuozi èelisti Luka Šuliæ i Stjepan Hauser umjetnièkog imena 2CELLOS predstavit æe se zagrebaèkoj publici 9. i 10. lipnja u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", s programom klasiène glazbe, uz pratnju Zagrebaèkih solista, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare. foto HINA/ Menart/ Tugomir Hrabriæ/ ua

Slavni virtuozi čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser umjetničkog imena 2CELLOS predstavit će se zagrebačkoj publici 9. i 10. lipnja u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, s programom klasične glazbe, uz pratnju Zagrebačkih solista, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je istaknuto, “na jedinstvenim glazbenim večerima pokazat će kako zvuče violončela ovoga vatrenog dua u partiturama Vivaldija, Boccherinija, Bacha, Rachmaninova, Morriconea, i Zimmera”.

Budući da zbog svjetske turneje nemaju često priliku svirati klasiku, Šulić i Hauser odlučili su oba koncerta snimiti u vlastitoj produkciji te taj video materijal s vremenom objaviti kako bi u tim koncertima mogli uživati i oni koji neće imati priliku biti u dvorani.

Koncert 9. lipnja rasprodan je još prošloga tjedna, te je zbog ogromnog interesa i odlučeno da se održi i drugi koncert dan poslije, odnosno 10. lipnja. Ulaznice su u prodaji na blagajni dvorane “Lisinski” i na njihovoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb, 2.6.2015.- Slavni virtuozi èelisti Luka Šuliæ i Stjepan Hauser umjetnièkog imena 2CELLOS predstavit æe se zagrebaèkoj publici 9. i 10. lipnja u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", s programom klasiène glazbe, uz pratnju Zagrebaèkih solista, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.  foto HINA/ Menart/ Tugomir Hrabriæ/ ua

Poznati po obradama svjetskih pop/rock uspješnica, 2CELLOS rado se vraćaju klasičnoj glazbi kojoj su u potpunosti bili posvećeni još od ranoga djetinstva pa su i na aktualnom albumu “Celloverse” (Portrait/Menart) objavili autorsku pjesmu “Celloverse”.

Slavni virtuozi odlučili su prije četiri godine obogatiti svijet klasične glazbe nečim novim i potpuno drukčijim, među kojim i obradom pjesme “Smooth Criminal”, potom turnejom i suradnjom s Eltonom Johnom, suradnjom s klasičnim umjetnicima poput Lang Langa i nastupima na najprestižnijim svjetskim pozornicama te milijunima obožavatelja diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnje druženje sa novinarima Luka Šulić i Stjepan Hauser stigli su direktno iz New Yorka.

2CELLOS nakon zagrebačkog koncerta 10. lipnja odlaze na njemačku, japansku i korejsku turneju.

Do sada su ukupno objavili tri uspješna albuma: “2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser”, “IN2ITION“, “CELLOVERSE“, te DVD “Live At Arena Zagreb“ (Sony Masterworks/Menart).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.