U Čepinu proslavljena 25. obljetnica osnutka 130. brigade HV-a

Foto: www.cepin.hr

U Čepinu, u blizini Osijeka, u utorak je proslavljena 25. obljetnica osnutka 130. brigade Hrvatske vojske, jedne od najzaslužnijih za obranu Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod spomen-obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, u nazočnosti pripadnika 3. bojne 130. brigade HV-a, vijence su među ostalima položili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanstva Osječko-baranjske županije, grada Osijeka i općine Čepina te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U izjavi novinarima ministar Medved izrazio je zahvalnost i poštovanje obiteljima poginulih pripadnika 130. brigade, nestalima, ali i preživjelim hrvatskim braniteljima, “odlučnim ljudima, koji su bili tu kad je trebalo te dali nemjerljiv doprinos obrani Osijeka i domovine”.

“Najmanje što možemo učiniti je ohrabriti te obitelji te normativno i zakonodavno posložiti odnose tako da im život bude ugodniji te iskazivati stalno poštovanje i zahvalnost. To je uloga nas u Vladi RH i preživjelih hrvatskih branitelja”, istaknuo je ministar Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Udruge veterana 130. brigade HV-a Zlatko Dernaj podsjetio je da je ta postrojba ustrojena na današnji dan 1991. godine te da je svojim borbenim djelovanjem na južnim prilazima Osijeku zaustavila pokušaje velikosrpskog agresora da oko grada načini obruč.

Snažnim i odlučnim djelovanjem 130. brigada zaustavila je napade neprijatelja nakon okupacije Vukovara te je jedna od najzaslužnijih za obranu Osijeka, podsjetio je Dernaj, ističući kako su poginula 63 pripadnika te brigade, a 22 se vode kao nestali.

plakat_130_brigada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.