Đakovo: Predsjednica Grabar-Kitarović na središnjem događaju ‘Đakovačkih vezova’

Đakovo, 05.07.2019. Svečano otvorenje 53. đakovačkih vezova održat će se ispred đakovačke katedrale. Na fotografiji: Tomislav Tolušić.

Svečanim mimohodom sudionika središtem grada, u nazočnosti hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, u Đakovu je u nedjelju započeo središnji program tradicionalne manifestacije izvornog narodnog folklora – 53. “Đakovačkih vezova”, koja se održava od 21. lipnja do 07. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavljeno u svečanoj povorci će sudjelovati članovi 61 folklorne skupine, s oko 2.500 sudionka, iz Hrvatske i svijeta, sa svatovskim zapregama i jahačima.
Uz predsjednicu Grabar-Kitarović mimohodu nazoče predstavnici županijske i đakovačke gradske vlasti, brojni Đakovčani i posjetitelji.

Manifestacija “Đakovački vezovi” bit će zatvorena u nedjelju navečer, izborom najljepših narodnih nošnji.
Nakon mimohoda predsjednica Grabar-Kitarović bit će nazočna svetoj misi u đakovačkoj katedrali sv. Petra, a potom će posjetiti Državnu ergelu Đakovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.