Dokumentarac o Nicku Caveu na ovogodišnjem Motovun film festivalu

Dokumentarni film “20.000 dana na zemlji”, koji prati intrigantnog australskog muzičara Nicka Cavea, njegovu glazbenu karijeru, umjetničke interese i osobni život unutar 24 sata, bit će premijerno prikazan u Hrvatskoj na Motovun Film Festivalu koji se održava od 26. do 30. srpnja, priopćeno je danas iz Motovun film festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je dobitnik prestižne nagrade 31. Sundance Film Festivala, a Iain Forsyth i Jane Pollard, redatelji dokumentarca o legendarnom australskom glazbeniku, osvojili su redateljsku nagradu u kategoriji “World Cinema Documentary”, dok je Jonathan Amos primio nagradu “Editing Award” u istoj kategoriji za film.

Radnja filma počinje na 20.000 dan Caveova života i od „tada” pratimo 24 sata njegovog dvadesttisućitog dana”. Drama i realnost kombinirani su u jednom danu ovog glazbenika, svjetske kulturne ikone Nicka Cavea.

Osim bogatog filmskog programa Motovun Film Festival ove godine priprema i bogat glazbeni program. Pips, Chips & Videoclips, Kultur Shock i Damir Avdić samo su neka od kultnih glazbenih imena koja će nastupiti u sklopu ovog festivala. Svi koncerti na 17. Motovun Film Festivalu su besplatni za posjetitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.