Doznajte koga je to napao Matija Babić zbog pjesme pjesme ‘Želim živjeti’ !

Prije nekoliko dana objavili smo kako su se portal Index i njegov vlasnik, Matija Babić, odmah obrušili na izvođače pjesme “Želim živjeti”. Babić je na svom Facebook profilu objavio riječi pjesme kojom se ruga jednom od izvođača pjesme “Želim živjeti” – Shortyju – poznatom po hitovima: Dođi u Vinkovce i Dok Dunav…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječi Babićeve rugalice možete pročitati OVDJE.

U nastavku donosimo priču o tome tko je osoba kojoj se vlasnik Indexa ruga samo zbog toga što ne misli isto kao on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Shorty?

Dalibor Bartulović, poznat kao Shorty, rođen je 27. lipnja 1980. u Vinkovcma. Hrvatski je hip hop glazbenik.

Najpoznatiji je po pjesmama “Zeka”, “Dođi u Vinkovce”, “Dok Dunav”, “Marija, “Sanjaj sad”, “Želim živjeti”…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je u Vinkovcima, i od svoga djetinjstva zanimao se za hip hop. Godine 1998. počeo je pisati reperske stihove, dok je 1999. sudjelovao na freestyleu na lokalnoj radio postaji VFM u emisiji Black thing.

Godinu dana kasnije (2000.) bio je suosnivačem hip-hop skupine B2. Bio je gost u umjetničko-zabavnoj priredbi uživo “8 Mile Freestyle Battle” koja se održavala 2002. u Zagrebu u klubu Aquarius. Uskoro, poslije toga, raspala se skupina B2 i Shorty je započeo sa samostalnom karijerom i osnovao je novu hip-hop skupinu sa Sabom i DJ Makro Polom koja se zvala Bon-Ton. Krajem 2003. započeo je sa snimanjem pjesama u studiu MORRIS za svoj debitantski album.

Shorty je 2004. u Aquarius Recordsu objavio album “1,68” u kojem su se nalazile uspješnice poput “Zeka”, neizostavni hit “Dođi u Vinkovce” i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri godine poslije, objavio je svoj drugi album “Moj jedini način” koji je u cijelosti posvećen njegovom pokojnom bratiću Tomislavu “Tomi” Bartuloviću (1980. – 2005.).

Posljednja pjesma u albumu priča o Shortyjevoj ljubavi i odnosu prema bratiću Tomiju. U pjesmi, Shorty repa: “I na kraju još bih ti htio reći hvala, moj bratiću Tomi, bila te je čast poznavat'”. Nezaboravna uspješnica s albuma bila je svakako pjesma “Marija” uz koju su mnogi obožavatelji pustili suzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Veličina nije bitna” Shortyjev je treći studijski album objavljen 2009. u Croatia Recordsu. Važno je istaknuti pjesmu s albuma “Dok Dunav” čiji je spot sniman u Vukovaru. Pjesma je snimljena u duetu s Miroslavom Štivićem.

U videu osim Shortyja, Miroslava Štivića i tamburaškog sastava Bosutski bećari, opravdano, glavne uloge pripale su braniteljima s Trpinjske ceste, redom bivšim logorašima, među kojima je i Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

“Ponosan sam što sam imao tu čast biti u društvu ovih istinskih heroja, koji su svojim životima stvarali ovu državu. Nedvojbeno, ovo je za mene vrhunac karijere”, rekao je tad Shorty

Važno je istaknuti i predivnu pjesmu “Sanjaj sad” koju je u potpunosti posvetio svojoj kćeri Niki. “Sanjaj Sad” posljednji je singl s albuma “Veličina Nije Bitna”, kojim se ujedno i zatvara njegova priča, te na kojem gostuje i ponajbolji hrvatski vokal Jacques Houdek.

Pjesma govori o Shortyjevoj kćeri Niki, a video prati dio njenog odrastanja. Osim privatnih snimki, video je i sniman kroz sva četiri godišnja doba, pa ga i to na neki način čini vrlo jedinstvenim.

Također, 2012. godine objavljuje pjesmu “Draženu” koju je snimio sa šibenskom klapom Maslina a posvećena je našem slavnom košarkašu Draženu Petroviću.

“Pjesma je posvećena idolu mnogih generacija koje su uz njega odrastale i koje je svojima majstorskim bravurama veselio i inspirirao”, rekao je tad Shorty dodajući kako je ideju za pjesmu posvećenu svom velikom idolu nosio u sebi godinama, a nakon dogovorene suradnje s klapom Maslina, odlučio je ostvariti dugogodišnji san.

“Iz blata” književni je prvijenac popularnog repera Dalibora Bartulovića – Shortyja i deseta knjiga višestruko nagrađivanog pisca za djecu i mlade, te frontmena grupe the Karambol, Vladimira Bakarića.

Knjiga je izašla u siječnju 2011. godine u izdanju Matice hrvatske, ogranka u Vinkovcima, u popularnoj i priznatoj biblioteci za djecu i mlade “Grafiti”.

U ovom romanu za mlade, na 160 tvrdo ukoričenih stranica, prikazane su zgode i nezgode mladog Vinkovčanina i društva u kojem se kreće, te vjerno oslikano jedno vrijeme koje je obilježilo kraj devedesetih u Vinkovcima.

Shorty se 2007. oženio sa sadašnjom suprugom Anom Ambrenac s kojom ima kći Niku i sina Jakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.