Dva hrvatska projekta osigurala sredstva Podprograma MEDIA-e

Animirana TV serija “Avanture Glorije Scott” i igrani film “Ustav Republike Hrvatske” osigurali su sredstva Podprograma MEDIA u kategoriji razvoja pojedinačnih projekata – 90 tisuća eura, dok su u kategoriji selektivne distribucije hrvatski korisnici osigurali 39.200 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put u kategoriji razvoja pojedinačnih projekata podržan je razvoj hrvatske animirane TV serije “Avanture Glorije Scott”, sa 60 tisuća eura, iza koje stoji producentica Dijana Mlađenović (Kinematograf d.o.o.), režiraju je Tvrtko Raspolić i Matija Pisačić, a scenarij potpisuju Jasna Žmak, Mima Simić i Matija Pisačić, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Scenarij te serije nastao je prema zbirci kratkih priča “Pustolovine Glorije Scott” Mime Simić o londonskoj detektivki Gloriji Scott i njezinoj bliskoj prijateljici i suradnici Mary Lambert.

Prema obrazloženju Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu, riječ je o “izvanrednom projektu, briljantnog originalnog koncepta, koji parodira posao jedne detektivke”. “Na svojevrstan način ruši uobičajenu žanrovsku formu te nudi novo viđenje kriminalističke priče i rezultat je jedinstvenog umjetničkog rada s bogatim intertekstualnim referencijama na povijest umjetnosti, film i pop-kulturu”, istaknuto je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ustav Republike Hrvatske” dobio 30 tisuća eura

Film “Ustav Republike Hrvatske”, koji je dobio potporu 30 tisuća eura, producira Ivan Maloča (Interfilm d.o.o.), režiju potpisuje Rajko Grlić, a scenarij Ante Tomić i Rajko Grlić.

Obrazloženo je kako dramaturška potka te priče o neobičnome paru sadrži potencijal komercijalne zanimljivosti i mogla bi pronaći put do međunarodne ‘art-house’ publike. “Scenarij je kvalitetno koncipiran, s dobro razrađenim likovima. Svijet same priče također je uvjerljiv, sukladan klaustrofobičnosti odvijanja radnje u zgradi s jednim stanom. U isto vrijeme priča je zabavna i dirljiva, bez zalaženja u preveliku sentimentalnost”, ocijenila je Agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru prvoga roka natječaja za programe selektivne distribucije hrvatski distributeri su osigurali 39.200 eura – 2I film, Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival, Discovery, M.R.T.N. MEDIA i Continental.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.