Ekonomsko vijeće Sisačke biskupije: Caritas je podnio najveći teret pomaganja

Foto:Sisačka biskupija

Sjednica Ekonomskog vijeća Sisačke biskupije održana je u četvrtak, 18. ožujka u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Sjednici je nazočio i biskupijski ekonom mons. Zdravko Novak koji je podnio izvještaj o financijskom poslovanju u 2020. godini koje su, nakon rasprave, članovi Vijeća prihvatili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga se poveo razgovor o posljedicama potresa koji je na kraju prošle godine pogodio Biskupiju i o planovima kako sanirati štetu. Posebno je Vijeće pohvalilo rad biskupijskog Caritasa koji je podnio, i još uvijek podnosi, najveći teret pomaganja ljudi čiji su domovi stradali i koji su potrebni pomoći. Izrazili su i veliku zahvalnost brojnim ustanovama, pojedincima i tvrtkama, iz zemlje i inozemstva, koji su darovali svoju pomoć za potrebne.

Što se tiče planova o gradnji srušenih i obnovi teško oštećenih crkvenih objekata, Vijeće je upoznato s donacijama za koje moli i dalje velikodušne darivatelje, a Biskupija će se osloniti i Ministarstvo kulture i medija i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te EU fondove da bi se ogromna šteta što prije sanirala. Prvi je korak hitna sanacija štete, koja se već provodi na sisačkoj katedrali, u crkvi sv. Marije Magdalene u Selima, crkvi Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom i u crkvi Uznesenja BDM Gori, a u postupku je i nabava i postavljanje montažnih bogoslužnih dvorana za župe koje nemaju alternativne prostore za liturgiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.