“Ekvinocijo” i ove godine na Dubrovačkim ljetnim igrama

U sklopu dramskog programa 65. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je na otoku Lokrumu izveden prošle godine obnovljen „Ekvinocijo“ Ive Vojnovića u režiji Joška Juvančića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojnovićev „Ekvinocijo“ u režiji Joška Juvančića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla premijerno je izveden 2004. godine i iste je godine postigao velik uspjeh osvojivši četiri Nagrade hrvatskog glumišta i to za najbolju predstavu u cjelini, Joško Juvančić za najbolje redateljsko ostvarenje, Doris Šarić Kukuljica za glavnu žensku ulogu za ulogu Jele te Deni Šesnić za izuzetan doprinos kazališnoj umjetnosti za oblikovanje svjetla. Nakon četiri godine izbivanja s repertoara Igara, „Ekvinocijo“ je prošle godine obnovljen uz veliki interes publike i rasprodane ulaznice.

„Ekvinocijo“ priča o patnji majki i žena pomoraca, o napuštanju ognjišta u potrazi za srećom i bogatstvom. Događa se jedne olujne noći, kada oluja bjesni i u dušama ljudi, tjerajući ih u iskazivanje duboko skrivenih bolnih tajni. Probranom glumačkom postavom Festivalskog dramskog ansambla, spektakularnom scenografijom na južnim hridinama otoka Lokruma te brojnim nagradama, „Ekvinocijo“ Joška Juvančića predstavlja vrhunac dubrovačkog ambijentalnog teatra i amblematsku predstavu Igara za kojom interes publike ne jenjava.

Scenografiju predstave potpisuje Marin Gozze, svjetlo Deni Šesnić, a kostimografiju Ingrid Begović. Frana Dražića igra Kruno Šarić, Nika Marinovića Maro Martinović, Iva Ledinića Nikša Kušelj, Pava Frano Mašković, Vlaho Slijepi je Branimir Vidić, Anicu igra Nika Burđelez, a Jelu Doris Šarić- Kukuljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ekvinocijo“ je na programu i 2. i 3. kolovoza na otoku Lokrumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.