Festival tolerancije: Otvorena izložba fotografija ‘Intolerance Zero’

Izložba “Intolerance Zero” talijanske umjetnice Donate Pizzi, koja serijom četrdesetak fotografija snimljenih diljem svijeta upozorava na nisku razinu tolerancije u današnjem društvu, otvorena je u subotu u Talijanskom institutu za kulturu, kao najava Festivala tolerancije koji se otvara u nedjelju u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografijama mjesta na kojima su počinjena ubojstva žena i muškaraca koji su željeli ostvariti pravo na vlastiti odabir bez diskriminacije, autorica podsjeća da se zločini iz mržnje prečesto dešavaju i da se mogu dogoditi bilo gdje i bilo kad. Kako je rekla na otvorenju, njima je željela odati poštovanje žrtvama i prenijeti poruku tih snažnih i hrabrih pojedinaca koji su željeli živjeti slobodu.

Donata Pizzi studirala je u Londonu, a tijekom devedesetih često je putovala po Africi, Srednjoj Aziji i sjevernoj Europi, radeći kao novinar i fotograf. Njezinu izložbu “Intolerance Zero”, koja će biti otvorena do 11. svibnja, podupro je i ugledni kulturni centar Robert F. Kennedy, posvećen promicanju socijalne pravde i ljudskih prava te neprofitna organizacija Doppia Difesa.

To je tek jedna od četiri izložbe iz popratnog programa ovogodišnjeg festivala koje se tematikom uklapaju i nadovezuju na poruke o rušenju stereotipa i predrasuda te nude platformu za razvoj dijaloga i daljnje senzibiliziranje javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.