(FOTO) Biskup Košić krstio peto dijete obitelji Nekich u Ivanić-Gradu

Foto: Sisačka biskupija

U subotu, 26. rujna, sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje u župi sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu i tom je prilikom krstio peto dijete u obitelji Nekich, tek nešto više od mjesec dana staru Miju Luciju. Osim nje, Michael Milan Nekich i Vanja r. Majdandžić ponosni su roditelji Jakova (12 godina), Hane (10 godina), Mateja (7 godina) i Tome (3 godine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U homiliji biskup se osvrnuo na važnost hrabrosti u životu svakog kršćanina. Često smo svjedoci kako su ljudi danas odustali od hrabrosti života, kako u drugim životnim situacijama, tako i u otvorenosti prema životu. Da bi čovjek imao hrabrosti potrebna mu je milost Božja, ali važno je i da ne bude navezan na sebe i svoje ugodnosti, želje i planove, nego da se preda u Božje ruke i daruje mu svoje povjerenje. Bog neće ostaviti one koji ga ljube.

Također, biskup je naglasio kako smo pozvani služiti u poniznosti i davati prednost drugome. Kao što se Isus odrekao božanske slave kako bi se nama približio i bio nam sličan, tako bismo se i mi trebali truditi živjeti za druge i biti im bliski u njihovim potrebama.

Na kraju je biskup sve prisutne vjernike pozvao na molitvu da malena Mia Lucija bude preporođena milošću krštenja za Božji život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju misnog slavlja biskup je čestitao roditeljima na hrabrosti i otvorenosti životu te im uručio prigodne darove Biskupije. Još je jednom pozvao sve obitelji na odvažnost u rađanju i odgajanju djece koja su budućnost naše Domovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.