(FOTO) Marijanski zavjet za Domovinu: Hodočasnici prošli put od Požege do Daruvara

Foto: Marijanski zavjet za Domovinu

Marijanski zavjet za Domovinu nastavlja svoje ovogodišnje hodočašće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.6.2019. Od Požege do Stražemana

Hodočasnici su, nakon sv. Mise koju je predvodio p. Mravak, krenuli iz Požege. U riznici požeške katedrale vidjeli smo relikvije sv. Ivana Pavla II., a kapelan nam je ispričao kako su u Krakowu kada su bili na hodočašću, vidjeli da ondje postoje mozaici svetišta koja je posjetio Sv. Ivan Pavao II., a među tim svetištima je i mozaik Marije Bistrice, s detaljima hrvatskog pletera i bl. Alojzijem Stepincem, kojeg Poljaci cijene i štuju kao duhovnog vođu.

Pomolili su se kod spomenika za branitelje. Prošli su i kroz zanimljivo mjesto gdje se susreću 3 sela – Marindvor završava, a s lijeve strane počinju Kunovci, a s desne strane Novi Bankovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stražeman je prekrasno mjesto kod Požege – i iznutra i izvana prekrasno – pogled i okućnica, a unutra sv. Mihael, i moći bl. Alojzija Stepinca i bl. Ivana Merza

18.6.2019. Od Stražemana do Voćina

Hodočasnički dan počeo je sv. Misom koju je predvodio p. Mravak, a u koncelebraciji su je bio župnik Robert Mokri. Trajni đakon u Stražemanu također je sudjelovao u sv. Misi, a njegova žena Misu je uveličala poprativši pjevanje sviranjem orgulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenuli su iz Stražemana preko obronaka Papuka kroz prekrasnu šumu, zelenilo, u tišini kroz razmišljanje o djelima koja nam daje Stvoritelj. Stigavši u Voćin, pomolili su se i kod spomenika poginulima iz Voćina. Pomolili smo se Gospi Voćinskoj te nam je župnik ispričao o župi i svetištu u Voćinu, te nas dočekao s okrjepom. Zahvaljujemo župniku i predstavnicima Općine Voćin na srdačnoj dobrodošlici, i za organizaciju večere i smještaja.

19.6.2019. Voćin – Daruvar

Hodočasnički dan započeo je sv. misom u Voćinu koju je predvodio vlč. Ivan Eleiz, a u koncelebraciji je bio duhovnik vlč. Mihael Kos. Nakon mise, krenuli su put Daruvara, vodi nas prof. Josip Prević dobar poznavatelj puteva ovih krajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putem ih je pratilo i ponešto kiše, ali i velika grmljavina, tako je bilo dobro što su izabrali taj put jer je na obližnjem putu bila još veća grmljavina, a oni su prošli blizu, ali ipak, uz Božju pomoć, sigurno.

Prema Daruvaru ih je vodio nas je prof. Josip Prević, dobar poznavatelj puteva ovih krajeva te je ispričao i o bogatoj povijesti ovog kraja. Osim toga, prof. Prević je hodanjem ovim krajem, dobro upoznao sve puteve, te je nakon 10 godina pješačenja sam napravio kartu tog kraja, koju svi turisti mogu dobiti u Turističkom uredu u Daruvaru.

Prof. Prević je napravio i hodočasničku stazu kojom se iz Daruvara tradicionalno hoda prema Voćinu, te nam je pokazao početak te staze, koju je sa svojom kćeri označavao citatima iz Biblije, te smo i zapjevali psalam Gospodin je pastir moj, čije su riječi ispisane po putu.

Stigavši u Daruvar, lijepo su ih dočekali u župi sv. Ante Padovanskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krunica za Domovinu

Pridružite se i ovog četvrtka u 20 sati molitvi krunica za Domovinu,zagovorom Blažene Djevice Marije i hrvatskih svetaca i blaženika isprosimo milost našem narodu.

Zbog Tijelovskih procesija ovog četvrtka krunica će se moliti

Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo (kod kipa sv. Petra)
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Veliki Grđevac- Crkva Duha Svetog
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.