(FOTO) Oproštaj od s. Marije Gabrijele od Jaganjca Božjeg (Ivančić)

Karmelićanka s. Marija Gabrijela od Jaganjca Božjeg (Ivančić), preminula u 81. godini života u karmelu Sv. Male Terezije u Kloštar Ivaniću, pokopana je u četvrtak 5. siječnja u Kloštar Ivaniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misu zadušnicu u samostanskoj kapeli Svete Male Terezije te prije toga sprovodne obrede na mjesnom groblju, predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s domaćim župnikom fra Dragom Brglezom i više svećenika.

Izrazivši svoju iskrenu sućut sestrama u Karmelu te obitelji pokojnice biskup je u prigodnoj homiliji podsjetio na životni put s. Gabrijele istaknuvši kako se ove godine navršava 50 godina otkako je obukla svoje redovničko odijelo. „Od 1972. godine s. Marija Gabrijela ovdje u Karmelu u Kloštar Ivaniću, kao ‘vanjska sestra’, svojim smiješkom, pristupačnošću, dobrotom, ljubavlju i djetinjom otvorenošću primala je sve koji dolaze i kucaju na ova vrata, sve one koji su željeli vidjeti sestre, potražiti savjet, povjeriti im svoje probleme i nade. Ona je tu bila, kako što je na groblju rekao fra Drago, dobra duša ovoga Karmela. Sjećam se, svaki puta kada sam dolazio ovdje u samostan, ona mi je na odlasku darovala krunice i Agnus Dei da ih ponesem i poklonim nekome. Mogao bi se čovjek sjetiti rata kada smo svima dijelili krunice. Sada nije više takav rat, ali se odvija duhovni boj te je još više potrebna molitva krunice. Molimo da našoj sestri Gospodin udijeli vječni mir i da ju primi u svoj dom za koji se spremala čitav svoj život, a za sva dobra koja je činila ljudima i svjedočenje karmelićanskog poziva neka je Gospodin nagradi vječnim darovima“.

U nastavku govoreći o pročitanoj Božjoj riječi „Ja sam kruh koji je sišao s neba, tko ne jede ovoga kruha nema života u sebi“, biskup je rekao kako Isus tu nije govorio u doslovnom smislu. „Bilo bi nemoguće da su apostoli na Posljednjoj večeri pili njegovu krv i jeli njegovo meso, ali On je ostao realno prisutan kada je dao kruh i vino te rekao: ‘ovo je moje tijelo, ovo je moja krv’. Ta gozba njegove ljubavi, ta Posljednja večera ponavlja se u euharistiji svaki dan i hrani duše vjernika po cijelom svijetu već više od 2000 godina. I mi smo dionici tog kruha, te gozbe, a osobito oni koji slave euharistiju i blaguju svaki dan, koji se doista hrane duhovno za svoj unutarnji život proslavljenim tijelom i krvlju Kristovom, Kristom živim i uskrslim. Ti već imaju život u sebi, jer bez blagovanja tijela Kristova mi nemamo u sebi života. Kao što On živi od Oca, i onaj koji njega blaguje živi od njega, jer On daje taj život. Naša sestra Gabrijela je rado primala pričest svaki dan i tako je okrijepljena sakramentima i otišla s ovoga svijeta. Neka joj Gospodin to što je obećao i ispuni. Neka bude i njoj milosrdan i dobrostiv te je nagradi onim što je obećao svima koji će njega blagovati u toj nebeskoj hrani na gozbi euharistije“, zaključio je biskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju u ime sestara iz Karmela Sv. Male Terezije te priorice s. Danijele Licul na dolasku i molitvi za dušu pokojne s. Marije Gabrijele zahvalio je svima fra Drago Brglez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.