(FOTO) Promocija knjige Miroslava Tuđmana: ‘Osvjetljava vrijeme kada je propadala Jugoslavija, a stvarale su se nove države’

Foto: narod.hr

“Na drugoj strani rubikona” – naslov je knjige čija je promocija večeras na zagrebačkom Kaptolu. Riječ je o političkoj strategiji Alije Izetbegovića, a njezin je autor – profesor na Filozofskom fakultetu, nekadašnji čelnik HIS-a, sin prvog hrvatskog predsjednika i akter mnogih ključnih političkih događaja – Miroslav Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi donosimo fotografije s promocije na koju su, između ostalih, stigli i general Mladen Markač, Zdravko Tomac…

Knjigu predstavljaju akademici Ivan Aralica i Davorin Rudolf, dr. Ante Nazor, urednica Anita Šikić, te sam autor.

“Ova knjiga daje prikaz doktrine i strategije Alije Izetbegovića. Prema tome ona je osnova da se mogu prosuđivati sva politička, vojna i međunarodna zbivanja u Bosni i Hercegovini devedesetih godina s obzirom na to da je Alija Izetbegović bio lider muslimana i predstavljao je službenu politiku Bosne i Hercegovine. Vjerujem da ova knjiga po mnogočemu daje novi kontekst za interpretaciju svih tih događaja, pogotovo agresije Armije BiH u srednjoj Bosni i etničko čišćenje Hrvata u srednjoj Bosni”, rekao je za narod.hr autor knjige Miroslav Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao nam je i nekoliko rečenica o današnjem odnosu Hrvatske i BiH.

“Sa strane Hrvatske je vrlo precizno jer se podupire ulazak Bosna i Hercegovina u Euroatlantske integracije, a s druge strane iza toga stoji i zahtjev da Bosna i Hercegovina mora ispuniti sve zahtjeve koje su drugi članice ispunile prilikom ulaska u Europsku uniju i NATO. S druge strane politika Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj se razlikuje od lidera Bošnjaka, Hrvata i Srba po pojedinim pitanjima tako da nije konzistentna”, istaknuo je.

“Ovo je knjiga povjesnica. Autor je nije pisao radi svađe s Bošnjacima nego da osvijetli jedno vrijeme dramatično za čitavo ovo područje. Vrijeme kada je propadala Jugoslavija, a stvarale su se nove države, da osvijetli odnose između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te kako su u to doba živjeli i razmišljali narodi u Bosni i Hercegovini. Knjiga obiluje činjenicama i budi nove dvojbe kako je nastao sukob Hrvata i muslimana, je li Bosna dijeljena. Čitajte pomno ovu knjigu naći ćete odgovore. To je ozbiljna knjiga pisana s mnogo truda i po mom sudu sigurno najbolja knjiga koju je napisao Miroslav Tuđman”, rekao je za narod.hr Davorin Rudolf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.