(FOTO) Promocija knjige Miroslava Tuđmana: ‘Osvjetljava vrijeme kada je propadala Jugoslavija, a stvarale su se nove države’

Foto: narod.hr

“Na drugoj strani rubikona” – naslov je knjige čija je promocija večeras na zagrebačkom Kaptolu. Riječ je o političkoj strategiji Alije Izetbegovića, a njezin je autor – profesor na Filozofskom fakultetu, nekadašnji čelnik HIS-a, sin prvog hrvatskog predsjednika i akter mnogih ključnih političkih događaja – Miroslav Tuđman.

Prvi donosimo fotografije s promocije na koju su, između ostalih, stigli i general Mladen Markač, Zdravko Tomac…

Knjigu predstavljaju akademici Ivan Aralica i Davorin Rudolf, dr. Ante Nazor, urednica Anita Šikić, te sam autor.

“Ova knjiga daje prikaz doktrine i strategije Alije Izetbegovića. Prema tome ona je osnova da se mogu prosuđivati sva politička, vojna i međunarodna zbivanja u Bosni i Hercegovini devedesetih godina s obzirom na to da je Alija Izetbegović bio lider muslimana i predstavljao je službenu politiku Bosne i Hercegovine. Vjerujem da ova knjiga po mnogočemu daje novi kontekst za interpretaciju svih tih događaja, pogotovo agresije Armije BiH u srednjoj Bosni i etničko čišćenje Hrvata u srednjoj Bosni”, rekao je za narod.hr autor knjige Miroslav Tuđman.

Rekao nam je i nekoliko rečenica o današnjem odnosu Hrvatske i BiH.

“Sa strane Hrvatske je vrlo precizno jer se podupire ulazak Bosna i Hercegovina u Euroatlantske integracije, a s druge strane iza toga stoji i zahtjev da Bosna i Hercegovina mora ispuniti sve zahtjeve koje su drugi članice ispunile prilikom ulaska u Europsku uniju i NATO. S druge strane politika Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj se razlikuje od lidera Bošnjaka, Hrvata i Srba po pojedinim pitanjima tako da nije konzistentna”, istaknuo je.

“Ovo je knjiga povjesnica. Autor je nije pisao radi svađe s Bošnjacima nego da osvijetli jedno vrijeme dramatično za čitavo ovo područje. Vrijeme kada je propadala Jugoslavija, a stvarale su se nove države, da osvijetli odnose između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te kako su u to doba živjeli i razmišljali narodi u Bosni i Hercegovini. Knjiga obiluje činjenicama i budi nove dvojbe kako je nastao sukob Hrvata i muslimana, je li Bosna dijeljena. Čitajte pomno ovu knjigu naći ćete odgovore. To je ozbiljna knjiga pisana s mnogo truda i po mom sudu sigurno najbolja knjiga koju je napisao Miroslav Tuđman”, rekao je za narod.hr Davorin Rudolf.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr