(FOTO) Promocija romana ‘Korijeni’ Mikija Bratanića: ‘Obiteljska priča koja je zapravo hrvatski križni put’

Foto: Fah

U utorak, 26. veljače, u prepunim prostorijama Društva hrvatskih književnika predstavljen je roman “Korijeni” autora Mikija Bratanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roman su predstavili predsjednik DHK, Đuro Vidmarović, kroatistica Milena Marijan Peranić, novinar i publicist Tihomir Dujmović i sam autor Miki Bratanić.

Riječ je o hrabroj knjizi, u nekoliko je navrata naglasio Đuro Vidmarović, ističući da su u romanu opisani neki od najtragičnijih detalja hrvatske povijesti.

“Autor u romanu psihološki vrlo nijansirano vodi čitatelja kroz obiteljsku priču, koja je zapravo hrvatski križni put”, kazao je Vidmarović te zaključio kako roman završava racionalizacijom povijesnih činjenica i okretanjem budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milena Marijan Peranić predstavila je tehničke detalje romana koji je podijeljen u 14 poglavlja.

“Autor kroz suvremenu priču mladog bračnog para otkriva neke neistražene, skrivene, zaboravljene ili prešućene teme, koje su i danas za mnoge nerazumljive, neshvatljive i nepremostive, pa kao takve predstavljaju motiv razdora i otuđivanja”, istaknula je Peranić i dodala kako bračni par ne odustaje od potrage za cjelovitom istinom, unatoč šokantnim otkrićima.

“Na temeljima istine oni izgrađuju jaču i čvršću ljubav te ostatak života posvećuju društvenom angažmanu u istraživanju i promicanju istine”, kazala je Peranić koja je, kako kaže, i sama došla do nekih novih saznanja čitajući roman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tihomir Dujmović istaknuo je kako autor hrabro progovara o krivom srastanju bivšega i novog sustava.

“Danas samo najhrabriji imaju snage progovoriti o istini i pozivati na suočavanje s povijesnim činjenicama”, zaključio je Dujmović koji je još istaknuo da je ova problematika “trajno sjeme podjela izmučene hrvatske nacije”.

“Ovo je moj skromni doprinos izgradnji boljega i uljudnijega društva”, kazao je na kraju autor Miki Bratanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je poruka njegovo djela suočavanje s prošlošću što je nužno za novi iskorak u novi život i okretanje budućnosti.

Više o romanu KORIJENI pogledajte ovdje:
http://www.mikibratanic.com/knjige/korijeni/

Informacije i narudžbe na:
miki@mikibratanic.com i +385911460095

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.