(FOTO) U Vinjanima pokopan komodor Ivica Tolić – veliki domoljub, vrhunski vojnik i dobar čovjek

Foto: MORH

Uz najviše vojne počasti, na mjesnom groblju u Vinjanima u utorak, 3. rujna 2019. u poslijepodnevnim satima održan je posljednji ispraćaj preminulog komodora Ivice Tolića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je hrvatski branitelj i zastupnik u Europskom parlamentu. Kao hrvatski političar zalagao se za kršćanske i obiteljske vrijednosti. Preminuo je u 50. godini života od teške bolesti.

> (FOTO) Održana komemoracija za preminulog komodora Ivicu Tolića

> Snježana Šetka o odlasku ratnika koji je imao svoj stav: Iscrpila ga je opaka bolest, a još više nepravde koje je doživio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečani ispraćaj započeo je počasnom stražom visokih vojnih i civilnih dužnosnika uz odar pokojnika.

Obred ispraćaja predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, a komodora Tolića su na posljednje počivalište uz obitelj, prijatelje i suborce, ispratili brojni civilni i vojni dužnosnici i pripadnici Hrvatske vojske.

Hrvatska vojska od komodora se oprostila počasnom paljbom, a obitelji Tolić državnu je zastavu predao pripadnik 3. imotske bojne, 4. gardijske brigade, umirovljeni bojnik Hrvatske vojske Ivica Kukavica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom obreda svečane izvedbe izveli su Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” i Orkestar Hrvatske ratne mornarice.

Za preminulog komodora Ivicu Tolića služena je misa zadušnica u crkvi Sv. Roka koju je predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan.

Komemoracija za Komodora Ivicu Tolića održana je ranije u Domu Hrvatske vojske „General-bojnik Ivo Jelić“ u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sućut U ime obitelji

Dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, izrazila je sućut obitelji komodora Ivice Tolića.

“Poštovani, primite izraze naše najiskrenije sućuti. Dijelimo vašu tugu. Zahvalni smo Bogu za Ivičin život, za njegovu dobrotu i hrabrost te ustrajno zalaganje za vrijednosti. Posljednji put kad smo se čuli telefonom zahvalila sam mu još jednom na njegovom zalaganju za zaštitu obitelji, života, protiv rodne ideologije te sam mu rekla da sam svjesna cijene koju za to plaća. Odgovorio mi je: “Nemate mi se, Željka, za što zahvaljivati. To je bila moja dužnost, obaveza prema samom sebi i ljudima koje predstavljam”. Sigurna sam da dobri Bog poznaje njegovo srce bolje od svakog od nas i da je danas u miru i radosti u kući Očevoj.
S ljubavlju i poštovanjem,
Željka Markić, udruga U ime obitelji”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.