(FOTO) Veterani 4. gardijske brigade na 21. obljetnici oslobođenja Kupresa

U organizaciji Općine Kupres, 3. studenoga, udruga proisteklih iz Domovinskoga rata općine Kupres i Udruge specijalne policije iz Domovinskoga rata HR HB obilježena je 21. obljetnica oslobođenja Kupresa od velikosprske agresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obljetnici su sudjelovali i veterani 4. gardijske brigade koji su se na oduševljenje svih okupljenih pojavili u veteranskim odijelima te prepoznatljivim crvenim beretkama. Veterani su došli s ciljem pokloniti se odanim hrvatskim sinovima koji su nošeni idealima slobode i pravde svojim životima stali u obranu rodne grude.

Svečanost obilježavanja započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima u Suhom polju, Kupreškom polju, u Vukovarcima te na Križu ispred crkve sv. Obitelji u Kupresu.

kupres2015_0042

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odavanja počasti uslijedila je Sveta misa zadušnica za sve poginule pripadnike HVO i specijalne policije HR HB u crkvi Svete Obitelji.

Obilježavanje je nastavljeno svečanim pobjedničkim mimohodom branitelja kupreškim ulicama, predvođen orkestrom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te svečanom akademijom na kojoj su sudjelovali brojni uzvanici iz Bosne i Hercegovine te Lijepe naše.

Druženje branitelja nastavljeno je na prigodnom domjenku uz pjesmu do dugo u noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem veterani 4. GBR zahvaljuju prijateljima iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB te ostalim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata na srdačnom gostoprimstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.